Gasp çetesi çökertildi

Gasp çetesi çökertildi
Karacabey’de yeni yılın ilk günü silahla tehdit ederek kaçırdıkları 2 gencin kredi kartlarından 13 bin TL’lik alışveriş yaptıkları iddia edilen gasp çetesi, polisin kararlı izleme sonrası çökertildi. 4 kişi Karacabey Adliyesine gönderilirken, 1 kişinin de arandığı bildirildi.
Gündeme bomba gibi düşen olay 01.01.2009 tarihinde meydana geldi. E.K. (20), “Bursa’da zengin arkadaşlarım var” dediği B.B.K. (30) ve H.Y. (28), davet üzerine Karacabey’e geldi. Ekonomik durumu iyi olduğu belirtilen gençler, Karacabey’e geldiklerinde planlı bir şekilde tuzağa düşürüldü.
Şantaj ve tehdit uyguladıkları belirtilen E.K. (20), M.C. (16), İ.Ö.(23), M.A.T. (25) ve firarda olduğu ileri sürülen bir kişinin daha Bandırma-Balıkesir-Manisa civarında gençlerin kredi kartlarından 13 bin TL’lik harcamalar yaptıkları ortaya çıktı.
Manisa’da polisin şüphelenmesi üzerine mağdurları bırakıp kaçan çete üyeleri, izini kaybettirdi. Gençlerin durumu Manisa polisine anlatmasının ardından Bursa Asayiş Gasp Büro Amirliği ve Karacabey Emniyet Müdürlüğü’nün önceki akşam eş zamanlı operasyonları sonunda 4 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerden E.K. Bursa’da, diğer 3 kişi ise, Karacabey’de ele geçirildi. 1 kişinin de firarda olduğu bildirildi.
Dün Adliye’ye gönderilen 4 şüpheli, çıkarıldıkları mahkeme sonunda tutuklanarak Cezaevi’ne gönderildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.