Garaj önüne demir duba tartışması

Karacabey Runguçpaşa Mahallesi 45 Sokak'ta özel bir garaj önüne konulan demir dubalar tartışma konusu oldu.
    Söz konusu demir dubalardan mahalle sakinlerinin şikayetçi olduğunu dile getiren Rıdvan Önen isimli bir vatandaş, bu uygulamanın keyfi olduğunu ve bir an önce kaldırılması gerektiğini dile getirdi.
    Demir dubalar nedeniyle araçların park giriş ve çıkışlarında büyük sıkıntı yaşadığını ve maddi hasarlı kazalar yaşandığını ileri süren Rıdvan Önen, “Neredeyse mahalle ortasına demir duba konulmuş. Bu uygulama keyfidir. Belediye neye göre buna izin veriyor, anlamış değiliz. Mahalle olarak bu durumdan şikayetçiyiz” dedi.
Bu uygulama teşvik amacıyladır!
Konuyla ilgili görüştüğümüz Belediye Zabıta Müdürü Ayhan Aksoy ise, söz konusu uygulamayı araç yoğunluğunu azaltmak amacıyla teşvik ettiklerini söyledi.
    Türkiye'nin birçok kentinde bu uygulamanın yapıldığını dile getiren Aksoy, “Burada keyfi bir durum söz konusu değildir. İlçemizdeki araç yoğunluğunun azaltılması amacıyla garajı bulunan vatandaşlara böyle bir kolaylık sağlıyoruz. Bu şekilde araçlar garaja giriş ve çıkışlarda sıkıntı yaşamıyor. Gönül ister ki, bu tür garajlar ilçemizde çoğalsın ve park sorunu ile trafik yoğunluğu en aza indirilsin” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.