Futbol için küçük, barış için büyük adım!

2010 Dünya Kupası elemelerinde iddiasız bir şekilde çıktığımız son maçımız Ermenistan önünde 2-0 galip ayrıldık ve büyük bir dostluk örneği sergiledik…
            İspanya, Bosna-Hersek, Estonya, Belçika ve Ermenistan’ın rakiplerimiz olduğu 2010 Dünya Kupası Avrupa elemelerini, grubumuzda 3. olarak tamamladık ve Teknik Direktörümüz Fatih Terim’de bu başarısızlığın ardından görevinden istifa etti.
57 DAKİKA 10 KİŞİ OYNADIK!
            Ermenistan’ı Bursa’da 2-0 yendiğimiz karşılaşmanın 33. dakikasında Trabzonsporlu futbolcu Ceyhun Gülsalem, Türkiye’yi 10 kişi bıraktı. A Milliler 57 dakika boyunca 10 kişi mücadele etti…
            Ceyhun, 2 sarı karttan dolayı oyundan atıldı ve ilk sarı kartını da maçın henüz 3. dakikasında gördü..
FATİH TERİM  VEDA ETTİ!
            Belçika’ya 2-0 kaybettiğimiz maçın ardından, Ermenistan maçı son maçım olacak diyen Fatih Terim, A Milli takımdaki 2. görevini de tamamlamış oldu. Milli takıma son vedasında galibiyet kazandıran Terim, Ermenistan karşısındaki her golden sonra futbolcuları ile duygulu anlar yaşadı.
            Fatih Terim maçtan sonra, “Dört yıl içinde büyük başarılara imza attık.. Bana bu başarıları tattıran tüm oyuncularıma teşekkür ediyorum…” diyerek duygusal anlar yaşadı…
            Ayrıca UEFA Başkanı Platini’de maçtan sonra soyunma odamıza inerek Fatih Terim’i ve ekibini tebrik etti…
SERVET, GOLÜ İLE ŞAŞIRTTI!
            Galatasaray’ın Ankaragücü’ne 3-0 kaybettiği maçta, attığı çalımlar yüzünden çok eleştiri alan Servet Çetin, adeta o günün acısını çıkarmışcasına bir gole imza attı. Arda’nın yaptığı ortayı şık bir şekilde ceza sahası içinde kontrol eden Servet, kısa bir çalımın ardından şık bir vuruşla topu adeta 90 diye tabir edilen noktaya hedefledi ve takımımızı 2-0 öne geçirdi.
RÜŞTÜ, JEST İLE UĞURLANDI!
            Fatih Terim’in ardından Milli takıma veda eden diğer bir isim de unutulmazlar arasına şimdiden giren kaleci Rüştü Rençber oldu. Rüştü, maçın 89. dakikasında Volkan’ın yerine oyuna girerek, bir nevi kısa jübile yaşamış oldu ve tribünlerin alkışları ile uğurlandı…
SARKİSYAN, GÜL’Ü TEBRİK ETTİ!
            Halil Altıntop ile bulduğumuz ilk golün ardından, Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan, Cumhurbaşkanı’mız Abdullah Gül’ü tokalaşarak tebrik etti. Maç boyunca sürekli konuşan iki liderin birbirlerine olan sıcak ve samimi davranışları ise gözlerden kaçmayan diğer bir noktaydı!
MAÇIN ADAMI: ARDA TURAN!
            Ermenistan’ı 2-0 yendiğimiz maçın ardından maçı adamı Arda Turan seçildi. Arda, atılan 2 golün de asistini yaparken, yaklaşık 30 metreden çektiği mükemmel  bir şutuda üst direkte patladı. Ayrıca Arda’nın 2 şutunu da Ermeni kalecisi zorda olsa çıkarabildi.
İSPANYA, BİR REKORA İMZA ATTI!
            19. Dünya Kupası Avrupa elemelerinde, Türkiye’nin de yer aldığı 5. gruptaki son maçında İspanya, deplasmanda Bosna Hersek’i 5-2 yendi.
            Bu sonuçla İspanya, tarihinde ilk kez gruplardaki tüm maçlarını kazanarak 10’da 10 yaptı ve Dünya Kupası finallerine katılma hakkını kazandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.