Fotokopi haberlerle bir yere varılmaz

*AK Parti Karacabey Kadın Kolları Başkanı Nurgül Özatilla, Anavatan Partisi Kadın Kolları Başkanı Süreyya Yaşbay’ın ağzından Yörem Gazetesi’nde bir yıl arayla 19 Ekim 2007 ve 03 Ekim 2008 tarihlerinde noktasına-virgülüne aynı başlık altında verilen haberi ciddiyetten uzak ve çok komik bulduğunu söyledi.
AK Parti Karacabey Kadın Kolları Başkanı Nurgül Özatilla, Anavatan Partisi Kadın Kolları Başkanı Süreyya Yaşbay’ın Yörem Gazetesi’nde 19 Ekim 2007 ve 03 Ekim 2008 tarihlerinde yer alan ve noktasına-virgülüne kadar aynı olan fotokopi haberle ‘İnsanları yardım paketlerine muhtaç ettiler’ diye temcit pilavı gibi ısıtılıp yeniden gündeme getirilmesini ağır bir dille eleştirdi.
 Yörem Gazetesi’de aynı başlıkla verilen bu haberin 2 yıldır birbirine yakın tarihlerde yayınlanmasını çok düşündü-rücü bulduklarını belirten AK Parti Karacabey Kadın Kolları Başkanı Nurgül Özatilla, Ana-vatan Partisi Kadın Kolları Baş-kanı Süreyya Yaşbay’ı da eleştiri yağmuruna tuttu. 
Fotokopi haberle ne  yapılıyor?
 Yaşbay’ın sözlerini “Utanç tablosu” olarak değerlendiren Özatilla, ihtiyaçlı insanlar üzerinden siyaset yapılmasının çirkin bir davranış olduğunu belirtti.
 ‘Çamur at izi kalsın’ mantığının yanlış olduğunu dile getiren Özatilla, “Yörem Gazetesi’nde noktasına, virgülüne kadar hiç değiştirilmeden aynı tarihlerde 2 yıldan beri çıkan aynı haberi çok düşündürücü ve kasıtlı bulduk. Sayın Yaşbay’ın bundan haberi var mı bilmiyorum. Eğer haberi yoksa Yörem Gazetesi’nin habercilik yetersizliğini ayıplıyorum. Emek vermeden gazetecilik yapılmayacağı iyi bilinmelidir.  Yaşbay’ın bu olaydan bilgisi varsa ve 2 yıldan beri hiç değiştirilmeden çıkan habere onay vermişse kendisini şiddetle kınıyorum. Tüm bu gelişmeleri çok komik buluyoruz. İhtitaçlı insanlar üzerinden siyaset yapmayın. Oturduğunuz yerden bol keseden atmak kolay oluyor. Şimdiye kadar bayan bir siyasetçi olarak sizi hiçbir hizmette görmedik. Ramazan nedeniyle yapmış olduğumuz hizmet ziyaretlerimize çamur atmaktan vazgeçin. Siz de halkımız için bir şeyler yapın. Oturduğunuz yerden ahkam kesmekle kimi kandırmaya çalışıyorsunuz?” dedi.
 Ramazan ayı boyunca evlerinde iftar yapma fırsatı bulamadıklarına dikkat çeken Özatilla, “Ramazan’da halkımızla iç içeydik. Onlarla birlikte olduk. Dertlerini paylaştık. Çözüm yolları aradık. Yeri geldi bir gecede 3 haneyi ziyaret ettik. Kimsenin onuruyla, gururuyla oynamadık. Hiç kimseye yerine getiremeyeceğimiz vaatlerde bulunmadık. Çalışmalarımızı oy toplamak için değil, insanlık adına yapıyoruz. Halkımızla iç içe olan bir siyaset anlayışı içindeyiz. Sosyal bir devletiz. Ülkemizde zenginler olduğu gibi, fakirler de vardır. Muhtaçlık suç değildir. Önemli olan muhtaçlara yardımcı olabilmektir. Sizler de yerinizden kalkın ve halk için bir şeyler yapın. Acınacak halinize güldürmeyin” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.