Fevzipaşalı üreticiler 240 baş damızlık sığırını teslim aldı

Fevzipaşalı üreticiler 240 baş damızlık sığırını teslim aldı
Karacabey Fevzipaşa Köyü Tarımsal Kalkınma ve Hayvancılık Kooperatifi tarafından 40 çiftçiye 6’şar baş damızlık sığır olmak üzere 240 büyük baş hayvan dağıtıldı.
S.S. Fevzipaşa Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, 40×6’şar Damızlık Sığır Projesi’ni 2006 Aralık ayında hazırlayarak Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’na sundu. Türkiye’deki 2 bin 200 kooperatifin başvurduğu projede yalnızca 43 kooperatifin damızlık sığır projesi 2008’in Mart ayında bakanlık tarafından onaylandı. Bursa’da 3 kooperatife çıkan projenin biri Fevzipaşa S.S. Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne ait. Proje kapsamında kamyonlarla köye getirilen 240 baş damızlık sığırı dün 40 çiftçiye törenle teslim edildi.
AK Parti İlçe Başkanı Kadir Sevik, İl Genel Meclis Üyesi Faruk Türe, S.S Karacabey Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı ve İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Erdem ile S.S. Fevzipaşa Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Erdem Erol’un katılımıyla gerçekleşen törende 240 baş damızlık sığır köylülere teslim edildi.
Fevzipaşa Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Erdem Erol, damızlık sığırların teslim edilmesi sonrası yaptığı açıklamada, köydeki hayvancılığın gelişmesi ve büyümesi açısından büyük bir adım attıklarını söyledi. Erol, “2006’nın Haziran ayında kurulduktan sonra Aralık ayında bu projeyi hazırlayarak, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’na sunduk. 40×6’şar Damızlık Sığır Projesi, 2008 Mart ayında onaylandı.
Türkiye’deki 2 bin 200 kooperatif bu proje için bakanlığa başvuru yaptı, ancak 43 kooperatifi damızlık sağır almaya hak kazandı. Bu 43 kooperatiften biri olduğumuz için mutluyum.
Köyümüzde 200 baş olan sığır sayısı, gerçekleşen bu projeyle 440’a çıktı. İlk partide gelen 140 hayvanı önceki gün sahiplerine dağıttık, bu günde geriye kalan 100 baş sığırı sahiplerine teslim ediyoruz” dedi.
Erol, projeye destek veren başta AKP Bursa Milletvekili Ali Koyuncu olmak üzere, eski AK Parti İlçe Başkanı Halit Türkkan, İl Tarım Müdürlüğü, köy muhtarına teşekkür etti.
Sahiplerine teslim edilen toplam 240 damızlık sığırın ücretinin 2012 yılında başlamak üzere 5 yıl boyunca taksitler halinde ödeneceği belirtildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.