Fevzipaşa’da, proje sevinci

Fevzipaşa’da, proje sevinci
Karacabey Fevzipaşa Köyü’nde, Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Projesi ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Bursa’da 3 köyde uygulanacak projenin ikisi Mustafakemalpaşa’da, biri de Fevzipaşa Köyü’nde yaşama geçirilecek. Fevzipaşa Köyü’ndeki bu yatırımın bedeli ise 2 Milyon YTL civarında olacak. Türkiye genelinde 45 köyde uygulanacak Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Projesi mevcut kooperatifçilik yapısını güçlendirmek amacıyla uygulanıyor.
Fevzipaşa Köyü’nde uygulanacak 40×6 = 240 baş Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Projesi için çalışmalara başlayan Bursa Tarım Müdürlüğü, dün köy kahvehanesinde köylülere projeyi tanıttı. Damların yapısından, hijyenik sığır yetiştiriciliğine kadar çeşitli konuların ele alındığı toplantıda, Bursa Tarım Müdürlüğü Destekleme Şube Müdürü Ömer Ceylan, tesislerin Avrupa Birliği standartlarında olacağını belirtti. Ceylan, “Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Projeleri için verilen kredi yıllık % 5 faizli. İlk yıl ödemesiz. İkinci yıl faiz ödemeli. Diğer 5 yılda ise anapara + faiz ödemeli. Projeden yararlanan S.S Fevzipaşa Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifine işletme binası, ahır tamiratları ve büyükbaş hayvan alımı için 2 milyon YTL tahsis edilecek. Köyde birlik ve beraberlik olduğu sürece ekonomik büyüme kendiliğinden gelecek. Damlar bir arada olursa süt toplama tankı ve soğutuculardan en ekonomik şekilde yararlanılır. Oluşacak bu yapı sayesinde şimdikinden çok daha fazla para kazanma şansı yakalanır” diye konuştu.
AKP Bursa Milletvekili Ali Koyuncu’nun desteğiyle gerçekleşen projenin yaşama geçirilmesi için çalışmaların yoğunlaştırdığını belirten Kooperatif Başkanı Erdem Erol, “Köyümüzün önü açılıyor. Hayvancılık Projesi, makus talihimizin kırılmasını çok yardımcı olacak. Tüm köylülerle omuz omuza vererek birlikte üreteceğiz ve birlikte kazanacağız. Başta milletvekilimiz Ali Koyuncu olmak özere yardımcı olan herkese ne kadar teşekkür etsek azdır” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.