Fen ve Sağlık Meslek Lisesi müjdesi

Karacabey’de eğitim adına büyük hizmet geliyor:

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün başarılı çalışmaları meyvelerini vermeye başladı. Yapılan girişimler sonucunda ilçeye, Sağlık Meslek Lisesi ile Fen Lisesi’nin kazandırılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Karacabey Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, önümüzdeki yıl Taşlık İlköğretim Okulu binasına Sağlık Meslek Lisesi açılacağını duyurdu. 14 dersliği boş olan okula kazandırılacak olan Sağlık Meslek Lisesi’nin, bir yıl boyunca ilköğretim okuluyla birlikte hizmet vereceğini belirten Dingin, sonraki yıl yapılacak çalışmalarla, Sağlık Meslek Lisesi’nin tek başına ya da başka bir yerde eğitime devam edebileceğini kaydetti.

Diğer taraftan Matlı A.Ş. tarafından Esentepe’de temeli atılan Anadolu Öğretmen Lisesi hakkında da bilgiler veren Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, “Temeli Anadolu Öğretmen Lisesi olarak atıldı ancak biz buranın Fen Lisesi olmasını istiyoruz. Zaten Mustafakemalpaşa’da öğretmen lisesi var. Ayrıca kamuoyuna baktığımızda da gelen talepler bu yönde. Girişimlerimizi hızlandırdık. Umarım güzel sonuç alırız. Karacabey’e Fen Lisesi’ni kazandıracağımıza inancımız tamdır’’ dedi.

Bu arada Matlı A.Ş. tarafından Anadolu Öğretmen Lisesi olarak temeli atılan bu okulun, Fen Lisesi olabilmesi için yeni bir protokolün gerekli olduğu öğrenildi. Matlı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı’nın da, Fen Lisesi konusuna sıcak baktığı ifade edildi.

Fen ve Sağlık Meslek Lisesi’nin Karacabey’e kazandırılması yönündeki önemli gelişmeler vatandaşlarca da memnuniyetle karşılandı. Bu güzel gelişmelerin heyecan verici olduğunu dile getiren vatandaşlar, “Yıllardır çocuklarımız Sağlık Meslek Lisesi için Mustafakemalpaşa’ya, Fen Lisesi için de Bursa ya da Balıkesir’e gitmek zorunda kalıyorlar. Bu iki önemli okulun Karacabey’e kazandırılması çok büyük hizmet olur. Bu konuda girişimlerde bulunan Milli Eğitim camiasına ve Matlı A.Ş.’ye teşekkür ediyoruz. İnşallah bu iki okulda ilçeye kazandırılır” diye konuştu.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.