FB’liler “Vapur”la

Yoğun tartışmaların yaşandığı kongreye Denetleme Kurulu Raporu damga vurdu:

Dernek Lokali’ndeki heyecanlı seçimde Hakan Vapur 89 oy alırken, diğer aday Hüseyin Erol 63’te kaldı. 199 üyesi bulunan FB Derneği’nde 152 kişi oy kullanırken, bunlardan biri geçersiz sayıldı. Mustafa Atıl başkanlığındaki divan, Necdet Karakiraz ve Ali Yüksel’den oluştu.

            Başkan Hakan Vapur’un okuduğu faaliyet raporunun oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından başlayan gerginlik, Denetleme Raporu ile tavan yaptı.

            Her kafadan seslerin yükseldiği ve yoğun tartışmaların yaşandığı kongrede söz alan FB Derneği Denetleme Komisyonu Üyesi Saim Şahan, kendisinin imzası olmadan hazırlanan raporun samimi olmadığını belirtti.

Hani borç yoktu?

Derneğin Maliye’ye 6 bin TL borcu olduğunu kaydeden Çağan, “Okunan gelir-gider raporunda derneğin hiçbir yere borcu olmadığı söyleniyor. Ancak Maliye’ye 6 bin TL borç var. Bu nasıl oluyor? O Denetleme Raporu’nda benim imzam yok. Raporu alabilmek için sürekli oyalandım. Rapor samimi değil” dedi.

            FB Derneği eski Başkanı Engin Bezek, işletme sahibinin derneğe borcu olup olmadığını sorguladı. Bu konudaki belgeyi divana sunmak isteyen Bezek’e karşı çıkan Başkan Hakan Vapur ise işletmenin derneğe borcu olmadığını ileri sürdü.

            Denetleme Raporu’nu tek tek incelediğini ve eksik bir şeye rastlamadığını ileri süren Şenol Erol ise, ortalığın gereksiz yere karıştırılmamasını istedi.

            FB Derneği Başkanı Hakan Vapur da, derneğin Maliye’ye olan borcunun normal karşılanması gerektiğini belirterek iddiaların asılsız olduğunu belirtti.

            Tartışmaların giderek artması üzerine Denetleme Raporu oylamaya sunuldu. Açık oylama sonunda 59 evet oyuna karşılık 21 ret ile Denetleme Raporu kabul edildi.

Birlik beraberliği yeniden sağlayacağız!

Kongre öncesi konuşan Başkan adaylarından Hüseyin Erol, Fenerbahçelilerin büyük bir aile olduğunu ancak dernek içinde gruplaşmaların meydana geldiğini gözlemlediklerini söyledi. Bu konuda çözüm için kimsenin adım atmadığına dikkat çeken Erol, FB Derneği’ndeki birlik ve beraberliği yeniden sağlayacaklarının sözünü verdi.

            Erol, “Bize destek verirseniz, şeffaf bir yönetim sergileyeceğiz. Her üyemiz, derneğimizle ilgili istediği bilgiye ulaşabilecek. Derneğimizi kurumsal bir yapı içinde yöneteceğiz. Amacımız bölmek ya da koltuk sevdalılığı değildir. Rant peşinde hiç değiliz. Burada önemli olan Fenerbahçemizin kazanmasıdır.

            Bizce en büyük sorun 23 bin liralık derneğin borcudur. 200 üyesi bulunan derneğimiz böyle bir yükün altına sokulmaması gerekirdi. Eski Başkanımız Sayın Ali Şen’in ilçemize gelmesi tabiî ki güzeldir. Ancak o parayla derneğimize bir otobüs alınabilir, Sayın Şen’i bu şekilde de Karacabey’e getirebilirdik.

            Derneğimize eş ve çocuklarımızın da gelmesini sağlayacağız. Aile ortamını getirmek istiyoruz. Her şey şeffaf olacak. Her üye web sitemize girerek istediği bilgiye ulaşabilecek. Şu asla unutulmasın ki Fenerbahçe sevgisi ne şampiyonluk ne de kupa büyüklüğüdür. Bunun adı konamaz” şeklinde konuştu.

Gergin seçimin galibi Hakan Vapur!

Tartışma ve konuşmaların ardından FB’liler sandık başına geçti. Kapalı oylama ile gerçekleşen seçimde 199 üyeden 152’si oy kullandı. Bir oyun geçersiz kabul edildiği kongrede Hakan Vapur 89 oy alarak güven tazeledi. Diğer aday Hüseyin Erol ise 63 oyda kaldı.

            Hakan Vapur başkanlığında yenilenen FB Derneği yönetimi Hayrettin Dinçer, Kemal Tetik, Nuray Yakar ve Ahmet Şen’den oluştu.

            Denetleme Kurulu’nda ise Mustafa Çelik, Şenol Erol ve Zeki Kutku yer aldı.

            Yeniden başkanlığa seçilen Hakan Vapur, tüm üyelere teşekkür ederek, “Fenerbahçemizin büyüklüğünü her yerde göstermeye devam edeceğiz” dedi.   

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.