“Fatih Hilmioğlu serbest bırakılmalı”

Karacabey Atatürkçü Düşünce Derneği, merkez yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu’nun hayati sağlık problemleri yaşadığını belirterek bir an önce serbest bırakılmasını istedi.
Malatya İnönü Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu’nun ciddi sağlık problemleri yaşadığını dile getiren ADD Yöneticileri, hayati tehlike olmasına karşın tahliye taleplerinin reddedilmesine tepki gösterdi.
ADD Karacabey Şubesi’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Eski Malatya İnönü Üniversitesi rektörü ve ADD merkez yönetim kurulu üyemiz Prof. Dr. Fatih HİLMİOĞLU, çalışmalarıyla bilim dünyasına önemli katkı yaptı. Rektörü olduğu üniversiteyi Türkiye’nin sayılı bilim yuvalarından biri haline getirdi.
17 Nisan 2009 tarihinde tutuklanan Fatih Hilmioğlu, 4 Haziran 2009’da cezaevinde hastalanarak hastaneye kaldırıldı. Yüz felci ile karaciğer fonksiyonlarında ciddi ve hayati tehlikeler oluşmasına karşın tahliye talepleri reddedildi. Bu süre zarfında trafik kazasında oğlunu yitiren Hilmioğlu’nun hem sağlık hem de psikolojik durumu daha da kötüleşti. Son sağlık raporlarına göre karaciğerinde üçüncü bir kanser modülü bulundu.
Sahte delillerle, yargılamalar yapan ve uzun tutukluluk süresini cezaya dönüştüren ‘adalet sistemi’, İlhan Selçuk, Türkan Saylan, Uçkun Geray, Kuddusi Okkır gibi yurtseverlerin ölümlerini hızlandırdı. Gerçek teröristler ise Habur’da törenlerle karşılanıp serbest bırakıldı. Atatürkçü bilim adamlarını, siyasetçileri, gazetecileri ve subayları tutuklayan yargı Türkiye’nin tartışma konusu haline geldi.
Kuvvetler ayrılığı ilkesi çerçevesinde, yargı bağımsızlığını ve yargıç güvencesini sağlayan, toplumun güvenini yeniden sağlamaya dönük yasal değişiklikler yapmak gerekirken, iktidarın ‘paralel yapılanma’ adını verdiği yasa dışı yapılanmayı tasfiye etmek amacıyla yargıyı daha da siyasallaştıracak adımlar atması kabullenilemez.
İktidar, gerek HSYK değişiklik tasarısıyla, gerekse Anayasa değişiklik önerisiyle, yürütmenin yargı üzerindeki baskısını daha da arttırmak istiyor. Yargıyı tamamen bağımlı hale getirmeye çalışıyor.
Ergenekon, balyoz ve diğer düzmece iddialarla açılan davalarda, gözaltı, uzun tutukluluk süreleri gibi, hukuk dışı, vicdana ve insan haklarına sığmayan uygulamaların acilen son bulmasını, Fatih Hilmioğlu başta olmak üzere haksızlığa uğrayan tüm tutukluların bir an önce serbest bırakılmalarını istiyoruz. Atatürkçü Düşünce Derneği olarak, tüm yurtseverlerin haklarını sonuna kadar savunacağımızı belirtiyoruz.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.