Farklı kutlama

Yönetmelik gereği statlarda gösteriler yapılmayacak:

Karacabey’de “Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı” kutlama programı açıklandı. Buna göre; 05.05.2012/28283 sayılı Bakanlar Kurulu kararı gereği 19 Mayıs kutlamaları statlarda kutlanmayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, 19 Mayıs kutlamalarının yalnızca okullarda yapılmasına karar vermesi nedeniyle bu yılki uygulamalar farklı olacak.

Karacabey’de 19 Mayıs 2012 günü saat 09.00’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu yapılacak. Ardından saat 10.00’da Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda kutlama töreni düzenlenecek. Törende günün önemini belirten şiirler okunacak, halk oyunları ve spor gösterileri yapılacak.

19 Mayıs kutlamalarındaki düzenlemeyle ilgili bilgi veren Bursa Valisi Şahabettin Harput, “Kutlamalar için komiteler oluşturuldu. 19 Mayıs kutlamaları Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün koordinesinde yapılacak. Bu bayramda resmigeçit yok. Tören ve selamlama faaliyetleri yok. İl ve ilçelerimizde kutlama komiteleri belirleyerek, programın uygulanmasını sağlayacağız. Yönetmeliğin hükmü bu. Biz de bu hüküm gereğince kutlamaları gerçekleştireceğiz. Uygulanması gereken hususları komite belirleyecek. Nelerin yapılacağı belirlenerek kamuoyuna duyurulacak. 19 Mayıs’ı yeni yönetmeliğe göre kutlayacağız” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.