Fakülte sözü heyecan yarattı

Fakülte sözü heyecan yarattı
*Çok sayıda seçkin davetlinin katıldığı Uludağ Üniversitesi Karacabey Sadık Yılmaz Yerleşkesi ile Uludağ Üniversitesi Sadık Yılmaz Öğrenci Yurdu açılışı ve Uludağ Üniversitesi Sadık Yılmaz Hayvancılık ve Süt Teknolojisi Araştırma Merkezi’nin temel atma töreninde Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz ve Vali Nihat Canpolat Karacabey’e fakülte sözü verdi.
Sütaş A.Ş. tarafından yapılan Uludağ Üniversitesi Karacabey Sadık Yılmaz Yerleşkesi ve Uludağ Üniversitesi Sadık Yılmaz Öğrenci Yurdu hizmete açılırken, Uludağ Üniversitesi Sadık Yılmaz Hayvancılık ve Süt Teknolojisi Araştırma Merkezi’nin temeli törenle atıldı.
Uludağ Üniversitesi Karacabey Meslek Yüksek Okulu bahçesinde önceki gün düzenlenen törene AKP Milletvekilleri Ali Koyuncu ile Sedat Kızılcıklı, Bursa Valisi Nihat Canpolat, Kaymakam Dursun Balaban, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran, Karacabey Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Avinç, Garnizon Komutanı Kemal Elliatlıoğlu, Emniyet Müdürü Varkın Suyuak, eski Bursa Valilerinden Ali Fuat Güven, Sütaş A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, Sütaş A.Ş.Yönetim Kurulu üyeleri, Sütaş ailesi, daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda davetli yer aldı.
Karacabey Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Avinç, 1995 yılında iki bölüme bağlı 208 öğrenciyle eğitime başlandığını ve bilim yuvasında 1062 öğrenciyle yollarına devam ettiklerini belirtti. Avinç, “Üniversiteler topluma yönelik araştırma ve bilimsel çalışma yapmadıkça kendisine çevresine de yararlı olamaz. Kurum olarak iletişimin ve paylaşımın getirisinin ortak paydan geçtiğini çok iyi biliyoruz. Rahmetli Sadık Yılmaz aramızda olmamasına karşın bizleri yine buluşturdu. Karacabey M.Y.O. Uygulamalı Eğitim Merkezi ve Öğrenci Yurdu kazandıran Sadık Yılmaz’a hizmetlerinden dolayı “Onur Doktorası” verildi. U. Ü. Senatosu kararıyla da Karacabey Meslek Yüksek Okulu’na, Sadık Yılmaz Yerleşkesi adı verilmiştir. Biraz sonra açılışını yapacağımız Sadık Yılmaz Yerleşkesi ve Sadık Yılmaz Öğrenci Yurdunu kazandırmasıyla öğrencilerin önünü açan Sütaş Ailesi’ne sonsuz teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Sütaş A.Ş.Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz ise Sadık Yılmaz’ın adının böyle önemli bir kurumda yaşatılmasının kendisi için gurur verici olduğunu belirterek, Karacabey’e fakülte kurulması gerektiğine dikkat çekti. Yılmaz, “Toplumsal bilinç geliştikçe, eğitim kurumlarının önemi giderek artmaktadır. Geleceği yaratan bir kurumda babamın adının geçmesi sevindiricidir. Uludağ Üniversitesi’nin babamın adını önemli bir kuruma vermesi büyük onurdur. Babamın sağlığında yapamadığı bu yurdu, bu gün açıyoruz. Uludağ Üniversitesi ile Sütaş işbirliği 1996 yılında yapılan bir protokolle başladı. Sütaş eğitim kurumlarına ve bilimsel çalışmalara destek olmaya devam edecektir. Umarım Araştırma Merkezi’nin temelini atarken, bir de fakülte temeli atarız” dedi. Yılmaz, Karacabeyli olduklarını hiçbir zaman unutmadıklarını ve bu yöreye her zaman sahip çıkacaklarını ifade etti.
Daha sonra konuşan Uludağ Üniversitesi Rektörü Mustafa Yurtkuran, Sütaş’la 1996’da başlayan ortaklığın on bir yılda üç büyük tesisin ortaya çıkmasına sebep olduğunu belirtti. Yurtkuran, “2000 yılının Eylül ayında, Bursa TSO’da yaptığım bir konuşmamda Uludağ Üniversitesi bağış yapılacak bir kurum değil, ortaklık gerektiren bir kurumdur demiştim. Gördüğünüz gibi aradan geçen zamanda burada bilimsel gelişmelerin merkezi olacak bir tesisin temelini atıyoruz. Sütaş, Veteriner ve Ziraat Fakültesi’ni, Karacabey Meslek Yüksek Okulu’nu kendi şirketleri gibi görmeye başlamıştır. İşte ortaklıktan kastım buydu. Şu an Uludağ Üniversitesi en iyi sütçüleri yetiştirmektedir. Sadık Yılmaz’ın başlattığı, Muharrem Yılmaz ve ailesinin sürdürdüğü bu ortaklık tüm hızıyla sürmektedir. Sanayici Üniversitelerle işbirliği yapmadığı sürece kendisi için gerekli iş gücü ve beyin takımı yetişmeyecektir. Sütaş Ailesi’ne ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu bilim yuvasında vatana ve milletine hayırlı evlatların yetiştirileceğine yürekten inanıyorum” dedi.
Vali Nihat Canpolat konuşmasında Sadık Yılmaz ismin sonsuza kadar yaşatılacak olmasının önemine değindi. Canpolat, “Hiç kimse bu yerleşkeye adını vermeyi Sadık Yılmaz kadar hak etmemiştir. Kendisi bir eğitim gönüllüsüydü. Elindeki imkanları paylaşarak, Türk gençliğine büyük hizmetler etmiştir. Muharrem Yılmaz babasından devraldığı bayrağı daha da ileri götürmeye çalışmaktadır. Kısa bir süre sonra da bir fakülte temelini atarak bu hizmetlere devam edilecektir. Kendisine, ailesine ve Sütaş’a paylaşımcılığı nedeniyle teşekkür ediyorum” dedi.
Törende, Sadık Yılmaz`ın başlattığı örnek işbirliğini sürdüren oğlu Muharrem Yılmaz`a U.Ü. Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran tarafından şilt takdim edildi.
Konuşmaların ardından ilk olarak Uludağ Üniversitesi Sadık Yılmaz Yerleşkesi’nin açılışı yapıldı. Ardından Sadık Yılmaz Öğrenci Yurdu hizmete girdi. Son olarak Sadık Yılmaz Hayvancılık ve Süt Teknolojisi Araştırma Merkezi’nin temeli törenle atıldı. Açılış ve temel atma törenlerinin ardından konuklara Sütaş tesislerinde iftar yemeği verildi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.