Faaliyette olan işyerini kapattık!

Başkan Koç, Mahmut Çayır’ın kamuoyunu yanılttığını belirtti:
Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç, Özlem Konfeksiyon Mağazasının Sahibi Mahmut Çayır’ın işyerinin açılmadan kapatıldığı yönündeki açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını belirtti.
            Başkan Koç, Çayır’ın 23 Eylül 2009 tarih ve 5599 sayılı dilekçesinde, Runguçpaşa Mahallesi, 75 Sokak 8/A adresinde ticari faaliyetinin devam ettiğini yazılı olarak bildirdiğine dikkat çekti.
            Mahmut Çayır’ın Belediye’den bu yönde, “İşyeri Açma ve Kapama Ruhsatı” talebinde bulunduğunu kaydeden Koç, kendisine verilen 7 günlük sürede ruhsatın alınmadığını tespit ettiklerini ifade etti.
            Yasalar çerçevesinde kimseye ayrımcılık yapılmayacağının altını çizen Başkan Koç, “Sayın Mahmut Çayır, dilekçesinde işyerinin faaliyette olduğunu bize bildirdi. Biz de kendisine ruhsat alması için 7 gün süre verdik. Ancak bu süre zarfında ruhsatın alınmadığını tespit ettik ve yasa gereği işyerini mühürledik.
Tespit tutanağı düzenlendikten sonra kendisine 01 Ekim 2009 tarihinde tebligat yapılarak işyerinin kapatılacağı bildirildi” dedi.
            “İşyeri Açma-Kapama Ruhsatı” için istenen, “Yapı Kullanma Belgesi” konusuna da açıklık getiren Koç, “Bilindiği gibi Belediyemiz, eski binası yıkılırken, yapım süresi aşamasında, Hüseyin Oruç Düğün Salonu arasındaki Sağlık Polikliği’ne taşındı. Yeni bina hizmete açıldıktan sonra maalesef o dönemin Belediye Başkanlığı zamanında, ömür boyu saklanması gereken evraklar kaybolmuş yada ‘miyadı dolduğu’gerekçesiyle SEKA’ya gönderilmiş. Bu aşamada Belediye’ye başvuran vatandaşların evrakları, gerekli inceleme ve kontrolü yapıldıktan sonra ilgili belgelerin ‘zayi’ hükmüne varılmasıyla konu  Encümene gelir. Ancak bu şekilde istenilen, ‘Yapı Kullanma Belgesi’ne izin verilir. Bu süreç diğer vatandaşlara nasıl uygulanıyorsa, Mahmut Çayır’a da aynı işlem yapılır. Evraklarını tamamlayan her esnaf, Belediye’den ruhsatını alır ve faaliyete geçer” diye konuştu.
            Mahmut Çayır’ın kamuoyunu yanlış yönlendirerek, “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde hakkımı arayacağım” diye bu işte  kasıt olduğunu beyan etmesine hiç bir anlam veremediğini dile getiren Koç, “Sayın Çayır, bu uygulamanın Türkiye’de ilk olduğunu düşünüyor. Bende kendisine soruyorum; Belediye Başkanlığı’na verdiği dilekçede, işyerinin faaliyette olduğunu yazılı belirttiği halde hangi maksat ve düşünce ile işyerinin açılmadan kapandığını söylüyor? Bu şekilde kamuoyunu neden yanıltıyor? İnsan Hakları Mahkemesi’nin içi boş yanıltıcı bilgilerle uğraşacağını sanmıyorum. Biz zaten oralardan geliyoruz. Ben ve daire müdürlerim asla kişilere farklı bir uygulama yapmayız. Mahmut Çayır’ın verdiği dilekçede, işyerinin faaliyette olduğunu beyan etmesiyle yasal süreç başlamıştır” diyerek sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.