Etkili yağışlar korkuttu

Karacabey’deki etkili yağışlar, sahil köylerinde zor anlar yaşattı. Yağışla birlikte dağdan sürüklenen çamur ve taşlar birçok ev ve iş yerini kullanılamaz hale getirirken, yollarda ulaşımı engelledi.
Yeniköy, Malkara ve Kurşunlu Mahallelerinde daha fazla görülen yağışlar, bu bölgede yaşamı felç etti. Felaketin izleri iki gün süren yağmurun şiddetini kaybetmesi ile ortaya çıktı. Yağmurla birlikte dağdan inen kaya, çamur ve ağaç parçaları çok sayıda ev ve iş yerinin hasar görmesine neden oldu.
Destek Hizmetler Müdürlüğü ekipleriyle bölgeye giden Belediye Başkanı Ali Özkan, Başkan Yardımcısı Faruk Türe ile birlikte onarım çalışmaları yapan işçileri kontrol etti. Mahalle sakinleri ve muhtarlarla görüşen Özkan “Ciddi bir felaketi geride bırakmış bulunuyoruz. Can kaybı olmaması tek tesellimiz” dedi.
Kapanan yolların açılması, sular altında kalan ev ve iş yerlerinin kurtarılması için Büyükşehir ekiplerinden destek istediklerini belirten Özkan, “Önceki akşam meydana gelen yağışlar sonrası özellikle kuzey mahallerimiz Yeniköy, Malkara ve Kurşunlu’da hayat adeta felç oldu. Sele kapılmamak için insanlarımız evlerinden çıkamadı. Güneşin doğuşu ile birlikte yaşanan felaketin fotoğraflarını hep birlikte üzülerek gördük. Pek çok ev ve işyerini su basarken, bahçe ve yolların büyük bir bölümü kullanılamaz hale geldi. Bizler felaketin hemen ardından ekiplerimizi ve araçlarımızı bölgeye gönderdik ve öncelikle yolların kapanmaması için canla başla mücadele ettik. Cadde ve sokaklara inen çamur, kaya yığınlarını temizlemeye çalışıyoruz. Yine vatandaşların ev ve işyerlerindeki mağduriyetlerini gidermek için çabalıyoruz. Önümüzdeki günlerde yine beklenen sağanaklar için halkımız hazırlıklı olsun ve önlemlerini şimdiden alsın. Ekiplerimiz 24 saat hazırda bekleyecekler ve olası bir durumda müdahale edecekler” dedi.

sel1

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.