Esnafı baştacı yapacağız!

Esnafı baştacı yapacağız!
Karacabey Demokrat Parti Belediye Başkan Adayı Şaban Yalazı, esnaf odaları yöneticilerine yaptığı ziyarette, sıkıntı yaratan birçok sorunun kökeninde diyalog ve sistem noksanlığının bulunduğuna dikkat çekti.
Esnafa verilecek hizmetlerin üst düzeyde olması gerektiğini belirten Yalazı, “Kaliteli ve kullanışlı yatırımlarla huzurlu bir ortam yaratılacağına inanıyoruz. Esnafımıza, gençlerimize istihdam yaratacak projeleri hayata getirmeye hazırız” diye konuştu.
Esnaf odası başkanlarıyla bir araya gelen DP Belediye Başkanı Şaban Yalazı, sıkıntıları paylaştı.
Bursa Esnaf Odaları Birliği (BESOB) Başkan Vekili ve Terziler Odası Başkanı Hüseyin Köse, Bakkallar Odası Başkanı Ayhan Kutku, Sebzeciler, Meyveciler Odası Başkanı Nusret Orumdaş, Aşçılar, Kahveciler Odası Başkanı Burhan Altıntaş, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı İlhami Kösem, Demirciler ve Marangozlar Odası Başkanı Burhan Sevinç, Ayakkabıcılar Odası Başkanı Kamil Başpınar tarafından karşılandı. Yalazı’ya ilk soru Hüseyin Köse’den geldi.
BESOB Başkan Vekili Köse, Karacabey’de üç bine yakın esnafın ilgili odalarda kayıtlı olduğunu belirterek, son yıllarda yaşanan ekonomik krizin çok kötü durumlar yarattığını ve 2009 yılından da umutlarını kestiklerini dile getirdi. Beklentilerin başka bahara kaldığının altını çizen Köse, Yeniköy’de tersane yapımı ile eski Balık Hali’nin peynir pazarı olarak yeniden düzenlenmesi konularının yeniden değerlendirilmesi talebinde bulundu.
DP Belediye Başkan Adayı Şaban Yalazı, uzun soluklu siyasi bir yolculuğa çıktıklarını ifade ederek, yerel seçimi kazanacaklarına inandıklarını ve her konuda sıkı bir çalışma içine girdiklerini vurguladı. Şaban Yalazı, Tahıl Dükkanları esnafının hukuk savaşına zorlanmasına üzüldüğünü belirtti.
Yalazı, “Belediyeler esnafı üzmek için değil, onları mutlu etmekten sorumludur. Tahıl Dükkanları’ndaki sorunlar karşılıklı diyalog ile kolaylıkla çözümlenebilir, buradaki esnaf kardeşlerimizin hukuk yoluyla hak aramaları, sıkıntıya ve masraflara girmesi önlenebilirdi. Bunun yanında Kapalı Pazaryerindeki pazarcı esnafımızın şikayetleri de çok fazla. Yağmurlu ve güneşli havalarda buradaki esnafın içi kan ağlıyor. Oysa, pazaryeri projesi daha kullanışlı olarak gerçekleştirilebilirdi. Kaliteli ve kullanışlı yatırımlar ile insanlarımızın huzurlu olacağına inanıyoruz. Bu nedenle, Karacabey esnafına verilecek hizmetin üst düzeyde kaliteye sahip olması gerekir. Belediye yönetiminde gençlerimize ve esnafımıza iş ve istihdam yaratacak kolaylıklara hazırız. Altyapı kolaylığı ve diğer desteklerle belediye bu konularda öncü olacaktır. İlçede sorun haline gelen birçok konunun temelinde diyalog noksanlığı bulunmaktadır. Karacabey halkının sağlığı-na önem veren yatırım ve hizmetler başta olmalıdır. Esnafımızın sorunları beraber yapılacak değerlendirmelerle mutlu sonuçlara ulaşmalıdır” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.