Esnaf, Belediye’yi mahkemeye verdi

Esnaf, Belediye’yi mahkemeye verdi
Karacabey’de uzun süredir yıkımı gündemde olan Tahıl dükkanları esnafı önceki gün bir araya gelerek yasal süreci başlattı.
Dükkanların tahliyesine ilişkin tebligatlar esnafa polis eliyle ulaştırılmasının ardından 15 gün içinde dükkanları boşaltarak modern otopark yapımı için yıkımın başlaması beklenirken, esnaf yürütmeyi durdurmak için Bursa Bölge İdari Mahkemesi’ne dava açtı.
Kendilerine tanınan 15 günlük süre içinde Bölge İdare Mahkemesi’ne başvuran esnaf, sadece Belediye Başkanı Ergün Koç’un tasarrufuyla yıkımın gerçekleşmesinin mümkün olmadığını iddia etti. Yıkıma gerekçe olarak park sorununun gösterildiğinin altını çizen iş hanı esnaflarından Mahmut Çayır, “Hükümet Konağı arkasındaki 250 araçlık katlı otopark % 10 kapasiteyle hizmet veriyor. Otoparka talep yok. Belediye mevcut oto parkı en etkin şekilde kullanmak yerine yenisini yapar sorunu çözerimin peşinde. Şimdi gidin otoparka 30 araç ya var ya yok. 200’e yakın araç otoparka girse ana caddedeler açılacak. Durum böyle iken yeni bir otoparkın gerekliliği neden aciliyet arz ediyor onu anlayamadık. 42 esnaf aynı zamanda yanımızda çalıştırdığımız insanlarımızla birlikte 200’ü aşkın bir kitleyiz. Zor günler geçiren esnafa alternatifler sunulmadan, bizim görüşümüze bakılmaksızın, oldu-bittiyle ne yapılmak isteniyor” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.