Eski muhtara 7 Yıl 4 Ay

Eski muhtara 7 Yıl 4 Ay
Karacabey Adliyesi önünde 5 yıl önce, Ethem Kantarcı’yı bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen eski Arız Köy muhtarı, 7 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.
1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, “adam öldürmek” suçundan son defa hakim karşısına çıkan İ.T. hakkındaki iddiaları yalanlayıp suçsuz olduğunu söyledi. Ethem Kantarcı’dan 2 bin YTL alıp karşılığında açık senet verdiğini, ancak Kantarcı’nın senede 30 bin dolar yazarak kendisini icraya verdiğini ileri süren sanık İ.T.,”Ethem Kantarcı ile bu yüzden hukuki anlaşmazlığımız vardı. Tarlalarımı satarak ona borcumu ödemeye çalıştım. Olay günü adliyeye, elimde kalan son tarlam ve evimin satışı için gelmiştim. Ancak Kantarcı’yı görmedim.
Adliyenin girişinde beklerken orada bulunanlar Kantarcı’nın bıçaklandığını ve benim yaptığımdan şüphelenildiğini söyleyince korkuya kapılarak kaçtım. Olaydan iki gün sonra da polise gidip teslim oldum. Benim onu bıçakladığım doğru değil. Kimin yaptığını da bilmiyorum” diyerek kendini savundu.
Sanık ve müdahil avukatının hazır bulunduğu davada sanığın duruşmadaki iyi hali ve suçun tahrik altında işlendiğine kanaat getiren mahkeme, Arız Köyü eski muhtarı olan İ.T.’yi 7 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.