Ergün Koç çimentocularla ortak mı?

GÜMÇED Başkanı’ndan çimento fabrikasıyla ilgili zehir zemberek açıklama:
Ergün Koç çimentocularla ortak mı?
Karacabey Şahinköy’de halkın tamamının istemediği Çimento Fabrikası için yeni girişimler yapılmasına sivil toplum örgütleri büyük tepki gösterdi.
Çimentocuların, fabrikayı kurmak için yoğun bir faaliyet içine girmesinden sonra DSİ Genel Müdürlüğü’nden alınan ek raporlar üzerine Çevre ve Orman Bakanlı’ğının ÇED Özel Formatı vermesi şaşkınlık yarattı.
Fabrika parçalarını Şahinköy’e taşıyan firmanın DSİ aracılığıyla yeni girişimlerde bulunması “Çimentocuların Karacabey’de ortakları mı var?” sorusunu akla getirdi.
Gelişmeleri üzüntüyle izlediklerini belirten Güney Marmara Doğal ve Kültürel Çevreyi Koruma Derneği Başkanı Adnan Önürmen, “Doğrusunu söylemek gerekirse ne yapılmak istendiğini anlamış değilim. Olumsuz ÇED raporlarına karşın çırpınışlarını sürdüren firma yetkilileri yeni oyunlara başladı. DSİ’nin ek yazılarla ÇED raporunu çürütürcesine çimentoculara adres göstermesini dikkatle izliyoruz. Türkiye’nin tarım ambarı olarak bilinen Karacabey’de çimento fabrikası kurulamayacağını yer gök anladı. Bir tek DSİ Genel Müdürlüğü’yle her halde Karacabey Belediye Başkanı anlamadı. DSİ Genel Müdürlüğü’ne siyası baskı yapılmış olabileceğini düşünebiliriz. Ancak Karacabey Belediye Başkanı’nın bu konuda tarafsız ayaklarına yatmasını içimize sindiremeyiz. Belediye’nin çimento fabrikası konusunda ”Biz tarafsızız” demesini anlamak mümkün değildir. Belediye Başkanı Ergün Koç, çimentocularla ortak mı çalışıyor? Bu konuda net tavır konulmalıdır. Belediye Başkanı çıkıp “Çimentocuları destekliyorum yada karşısındayım” diyerek sessizliğini bozmalıdır. Başkan neden imzasının arkasında durmuyor” diye konuştu.
Önürmen, demokratik haklarını sonuna kadar kullanacaklarını ve yaşanan kirli oyunlara seyirci kalmayacaklarını belirtti. Önürmen, “ Devlet Su İşleri “özel işleri bitirme müdürlüğü” olamaz. Özel format verilen çimentocular umudunu Bakanlar Kurulunda aramaya başladı. Bakanlar Kurulu, “çimento fabrikası kurma kurulu” olamaz. Umarım DSİ kirli ilişkiler içinde değildir. Karacabey halkı ve çevreciler ek yazılarla yasal çizgiden çıkartılan çimento fabrikası girişimlerinin karanlık yollara taşınmasına sessiz kalmayacaktır. Ankara’daki hesap Karacabey’de bozulacaktır” dedi.
GÜMÇED Başkanı Önürmen büyük bir protesto gösterisine hazırlandıklarını duyurdu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.