Entegre havza yönetimine varız

Karacabey Ova Köyleri Sulama Birliği Başkanı Sami Özseçen, Susurluk Havzası Entegre Havza Yönetimi hakkında başlatılan çalışmaları olumlu bulduğunu belirtti.
Özseçen, 4. Leylek Şenliği Çalıştayı’nın sonuç bildirgesindeki çağrıya katıldığını açıkladı. Özseçen, “Entegre su politikaları oluşturmak, bölgemizde suyun planlamasını yapmak ve Karacabey Ovası ile çevredeki akarsularda yaşanan kirliliği önlemek amacıyla üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız. Susurluk Havzası’nın korunması demek,doğrudan Karacabey ve çevresinin korunması demektir” diye konuştu.
Ova Köyleri Sulama Birliği Başkanı Sami Özseçen , arazi toplulaştırması sona eren Karacabey Ovası’nda geleceğe yönelik su planlaması yapılması gerektiğini kaydetti. Akarsuları ve toprağı kirleten tüm sorunların ortadan kaldırılmasını savunan Özseçen, Susurluk Havzası’nda koruma bölgelerinin bir an önce tespit edilmesini istedi.
Suyu kullanan sulama birliklerinin havza yönetiminde görev almasının bu konuya işlerlik kazandıracağına işaret eden Sami Özseçen , “Bölgedeki Sulama birlikleri arasında entegrasyon sağlanmalı,çevremizi kirleten her unsurla güç birliği içerisinde mücadele yürütülmelidir.Karacabey’de denize dökülen Susurluk Irmağı konusunda atacağımız adımlar Türkiye’ye örnek olmalıdır.Sulama birliği olarak her konuda bu projeye destek veriyor,üzerimize düşenin fazlasını yapmaya hazır olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.”dedi.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.