Engellilerimiz için gece gündüz çalışıyoruz!

01 Ekim 2012 tarihide derneği faaliyete geçirdiklerini anımsatan Altıneler, 7 ay gibi kısa bir sürede derneğe gönül veren insanlar sayesinde çok yol aldıklarını belirtti.
    İlk olarak Karacabey Kaymaklığı ve Belediye sayesinde köylerdeki engellileri evlerinde ziyaret ederek ihtiyaçlarını öğrenmeye çalıştıklarını ve şu ana kadar 21 köyü ziyaret ettiklerini belirten Başkan Altıneler, şunları söyledi; "Gideceğimiz 43 köyümüz kaldı. Karacabey'imizde derneğimiz adına İmaret Cami'nde engelliler adına mevlüt okuttuk. Sayın halkımız şunu iyi bilsin ki ; biz çalışıyoruz, sağlığımız el verdiği müddetçe de çalışacağız.
    Derneğimizin amacı engellilerle engelsizler arasında köprü olmak ve içiçe yaşamaktır. Bu güne kadar bir engellimizi Tarfaş'a işe yerleştirdik, bir engellimizi de Nestle'de işe yerleştirme çabası içindeyiz. Artık fabrikalardaki insan kaynakları müdürleri derneğimizi arayıp işlerine uyabilecek engelliniz var mı diye soruyorlar. Bunun yanı sıra derneğimize gelip  ''Sizlere nasıl yardımcı oluruz?'' diye soranlar da var. Bu sayede isminin açıklanmasını istemeyen duyarlı ve gönlü zengin hayırseverimizden biri her ay 2 akülü, 2 manuel tekerlekli sandalye bağışlayacağını ifade etti.
    Haftada birkaç kez ilçemize başka illerden gelip ellerinde boyama kitabı satan ve engellilerin ismini kullanarak simsarlık yapan sahtekarlar çoğaldı. Bu kişiler parayı ceplerine indiriyorlar. Bu kişileri asla önemsemeyin ve lütfen prim vermeyin. Bizler dilenci değiliz ve bizler için dilenenlere  de fırsat vermeyin. Bu insanlar bizlerin adını kullanarak sizlerin merhametinizi sömürüyorlar.
    Bunun yanında bir olayı daha  vurgulamak istiyorum; bilindiği gibi bazı zengin hayırseverlerimiz, milletvekilerimiz, parti başkanlarımız, kurum müdürlerimiz ve hatta dernek başkanlarımız, içtenlikle ya da  reklam amacıyla engellilerimize akülü sandalye hediye ediyorlar ama önemli bir ayrıntıyı gözden kaçırıyorlar; Verilen akülülerin kullanabilir raporu var mı diye sormuyorlar. Bu husus çok önemlidir! Mazallah ölüm ve daha büyük sakatlıklara neden olabilir. Verdiğiniz o akülü sandalye, o engellinin sonu olabilir. Lütfen her şeyi kuralına uyarak yapalım ve herkes bildiği işi yapsın.
    Derneğimizi ilk açtığımız günlerde mavi kapakla ilgili bir çok talep geldi bende bu duyarlı insanların bizler için topladıkları kapakları nasıl değerlendiririm diye düşündüm. Aklıma omurilik felçliler geldi. Onlarla irtibata geçtim. Bana gereken belgeleri yolladılar, bende kapak toplamış engellilerin kapaklarını derneğe getirmelerini ve akülü araçlarını İstanbul'dan gönderecekleri söyledim. Bunun yanında da Taşıyıcı Kooperatif Başkanıyla irtibata geçerek istanbul'a götürebileceklerini ifade ettikten sonra kapakları toplayıp başkana teslim ettik. Bir müddet bekledikten sonra da gördüğünüz gibi emeğimizi karşılığını engellilerimizin gözlerinde ki sevinçi görünce bizden mutlusu yoktur.
    Sayın basınımız bizlerin her zaman yanında olan sesimiz ve gözümüz oldunuz. Şahsım ve yönetim kurulumun adına bizleri yalnız bırakmadığınız için sizlere teşekkür ederim."

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.