Engellilerde engel kalmayacak

Engellilerde engel kalmayacak
Karacabey Hayat Özel Eğitim Merkezi’ni ziyaret eden Demokrat Parti Belediye Başkan Adayı Şaban Yalazı, bedensel engellilerin önerilerini dikkate alacaklarını kaydetti.
Kurumdaki özürlü çocukların aileleri ve Eğitim Koordinatörü Psikolog Tuğba Toprakeş ile görüşen Yalazı, eğitimle ilgi bilgi aldı.
Eğitim Koordinatörü Tuğba Toprakeş, özürlülerin ailelerinde ve toplumda davranış ile sosyal ihtiyaçlarının üst düzeye yükseltilmesi, yetenekleri doğrultusunda eğitimlerinin yönlendirilmesi, verimli bireyler olarak ekonomik ve sosyal refahlarının sağlanmasını amaç edindiklerini kaydetti.
Psikolojik olarak özürlülerin sürekli gelişim göstermeleri için yoğun çaba harcadıklarını söyleyen Toprakeş, bu yönde gösterdikleri gelişmelerden ise, büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.
Demokrat Parti Belediye Başkan Adayı Şaban Yalazı, kimin ne zaman bedensel engelli veya özürlü durumuna düşeceğini bilinmediği bir dünyada “Engelsiz bir Karacabey” ilkesiyle hareket edeceklerini ve engellilerin isteklerini her zaman dikkate alarak, Karacabey’de onlar için özlenen yaşam düzeyinin sağlanacağını bildirdi.
Yalazı sözlerini şöyle sürdürdü; “İnsan onur ve haysiyetinin dokunulmazlığı çerçevesinde, engellilerin her zaman faydalanacağı hizmetler ve politikalar üretilmelidir. Onlar bizim ayrılmaz birer parçamızdır. Bizler de her an onlar gibi yaşayabiliriz. Gelişebilecekleri, başarabilecekleri en üst düzey yeteneklerle evlerinde ve Karacabey’de mutlu bir hayat sürebilmelidirler. Her insan gibi sevinçli, huzurlu ve aktif bir yaşam onların da doğal hakkıdır. İşte bu nedenlerle ‘Engelsiz Bir Karacabey’ sloganıyla engelli kardeşlerimize sevgimizi ve saygımızı belirtiyoruz.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.