“Engelliler”, insanlığın özrü olmamalı

Yılda bir defaya mahsus kameralar “Engelliler” dünyasına döndü. Türkiye bir günlüğüne dahi olsa ülkesinde engelli vatandaşların yaşadığını hatırladı.
“Engelliler”, insanlığın özrü olmamalı
Dünya Engelliler Günü ülke genelinde olduğu gibi, Karacabey’de de çeşitli etkinliklerle kutlandı.
İlk tören sabah Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na, Dernek üyeleri tarafından çelenk sunulması ve saygı duruşuyla başladı.
Etkinliklere Karacabey Fiziksel Engelliler Eğitim ve Dayanışma Derneği’nin Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde düzenlediği gece ile devam edildi. Burada günün anlam ve önemini belirten konuşmalar, şiir, konser ve tiyatro gösterisi sergileyen engelliler konuklara unutamayacakları bir gece yaşattı.
yönetim kurulu ve üyeleri adına kader ortağımız olan engelli vatandaşlarımızın Dünya Engelliler Gününü kutluyorum” diye konuştu.
Kaymakam Dursun Balaban’da yaptığı konuşmasında, engelli vatandaşların toplum tarafından dışlanmaması gerektiğine değindiği. Balaban, “Engelleri aşmış, yaşamda var olan engellilerimizi hürmetlerinize sunuyorum. Bizler onlara gereken önemi vermeliyiz, onlar engelli biler ise adayıyız. Yarın ne olacağını bilemediğimiz için onların yaşamlarından ders almalıyız. Aslında engellilere bakış açımız, geleceğe bakış açımızdır. Kendi geleceğimizi nasıl düşünüyorsak, engelli vatandaşlarımızın da geleceğini düşünerek ona göre çalışmalıyız.Engelli vatandaşlarımızın sizden isteği, üreten, çalışan ve toplumun aktif dinamik sistemi içinde yer almaktır. Kısaca insanca bir yaşam istemektedirler. Onların ihtiyaçlarını sağlayacak, fiziki ve sosyal şartları yaratmak herkesin görevidir” dedi.
Konuşmaların ardından Dernek Başkanı Serhad Çetin Şener’in yazdığı “Bir Hatırlatma” adlı şiiri Burcu Ateş okudu. Daha sonra sahneye çıkan Nilay Yeşilay ve Gözde Görür ikilisi konuklara gitar eşliğinde sevilen pop müziği şarkılarını seslendirdi. İkilinin ardından sahne alan Ali Erim, Hüseyin Duran, Uğur Hizmetkar ve Uğur Ulu’da şarkılarıyla salonu dolduranları coşturdu.
Duygu selinin sel olup aktığı an ise Serhad Çetin Şener’in yazdığı ve Eylem Zorlu, Yasin Ateş, Kağan Erdem, Gürhan Muhacir, Tümer Eren ve Sezgin Ocak’ın sahnelediği “Ne Mutlu Türk’üm” adlı skeç oldu. Gösterdikleri üstün performansla engelli gençleri, başta Kaymakam Dursun Balaban olmak üzere bütün salon uzun süre ayakta alkışladı.
Gecenin finalini ise bağlamada HEM. Müzik Öğretmeni Ayhan Gedik, gitarda Fatma Kara ve solist Uğur Ulu yaptı. Türk Halk Müziği parçalarını seslendiren guruba şiirleriyle Aylin Öztürk’de eşlik etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.