Engelli öğrenciye akülü sandalye

Karacabey İstiklal İlköğretim Okulu 3/A sınıfı öğrencisi olan ve engelli olmasından dolayı tekerlekli sandalyeye bağlı yaşayan Volkan Önen’in yüzünü Belediye yeniden güldürdü.
    Beşiktaşlı Volkan’a akülü sandalye müjdesini vermek için önceki gün okulunda ziyarete giden Belediye Başkan Yardımcısı Talih Düzgören, minik Volkan’ın Başkan Ergün Koç’un elinden BJK forması talebine “Başkan bey bunu mutlulukla yapacaktır” cevabını verdi.
    Karacabey’li minik Volkan doğuştan engelli olduğu için tekerlekli sandalyeye bağlı yaşıyor. Ancak minik Volkan, bu durumda bile umudunu yitirmeyip, yaşama sevincini sürekli yüksek tutmasıyla arkadaşları ve öğretmenleri tarafından büyük sevgiyle karşılanıyor. Derslerinde de oldukça başarılı olan Volkan, yaşıtları gibi koşup oynayamasada onlarla sıkı diyaloglar kurarak sosyal anlamda geriye kalan tüm faaliyetlerini yerine getiriyor.
    Volkan Önen’in okula ilk başladığı zamanlarda okulun fiziki yapısından dolayı büyük zorluklarla yaşamıştı. Okulun içerisinde engelliler için tırmanma rampası olmamasından dolayı annesi ve görevliler yardımıyla her gün okuldan içeri girebilen Volkan’ın imdadına Karacabey Belediyesi koşmuş ve okul girişine engelli sandalyeleri için yürüyüş rampası yaptırmıştı.
    Aradan geçen zamanın ardından minik Volkan’ı ziyarete gelen Belediye Başkan Yardımcısı Talih Düzgören, Volkanla sohbet ederek dersleri hakkında yine öğretmenlerinden de bilgi aldı.
    Daha sonra yaklaşan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında Volkan’a Akülü Sandalye sözü veren Düzgören’in “Sana Başkan Bey’in de selamını getirdik. Kendisi bugün burada olamadı. Ama en kısa zamanda ziyaretine gelecek” şeklindeki açıklamasına minik Volkan, “Benim o zaman sizden ricam var. Sayın Başkandan ayrıca fanatiği olduğum Beşiktaş forması alabilirsem çok mutlu olurum” dedi.
    Minik Volkan’ın bu talebine Talih Düzgören olumlu yanıt verirken,  “Başkan Bey bugün de yanında olacaktı ama işleri yoğun olunca gelemedi. Ama kendisi senin bu talebini geri çevirmeyecektir ve en kısa zamanda hediyeni vermek için seni ziyaret edecektir” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.