Engelli öğrencilere büyük kolaylık

Taşımalı eğitim sistemi başlatılıyor:
Karacabey Milli Eğitim Müdürlüğü, engelli öğrencilerin taşımalı sisteme geçmesi ile ilgili velilerle bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı.
            Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda yapılan toplantıya Milli Eğitim Şube Müdürü Emin Dingin, Özel Eğitim Sınıfı idareci, öğretmen ile veliler katıldı.
            İlçede Özel Eğitim Sınıfı bulunan Cumhuriyet, Ömer Matlı ile Hacı Ahmediye Onur İlköğretim Okulları’nda eğitim gören öğrencilerin, servis aracıyla evlerinden alınıp bırakılmasının amaçlandığı toplantıda, işbirliğinin önemine değinildi.
            Engelli öğrencilerin rahat bir şekilde eğitim görmesi için düşünülen çalışma için ilk olarak velilerin bağlı bulundukları okullara 08-13 Kasım tarihleri arasında dilekçeyle başvurmaları istendi. Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ulaşacak dilekçelerin ardından hızlı bir şekilde çalışmanın başlatılacağı kaydedildi.
            Bu çalışmayı takdirle karşılayan veliler, Milli Eğitim’le işbirliği içinde olacaklarını belirttiler. Olası istenmeyen kazalar için Rehber Öğretmen bulundurulacak. Bu şekilde kapı kapı dolaşarak engelli öğrenciler evlerinden alınarak okullarına bırakılacak ve yeniden evlerine teslim edilecek.            Milli Eğitim Şube Müdürü Emin Dingin, amaçlarının veli ve öğrencilere hizmet olduğunu belirtti. Birlikte hareket ederek, tüm engelleri kaldırmak istediklerini vurgulayan Dingin, “En büyük engel, yüreğimizdekidir. Siz varsanız, biz varız. Bu yavrularımıza en iyi eğitimi sunmanın yanında, onların okula gidip gelmelerini de kolaylaştırmak istiyoruz. Desteğiniz için teşekkür ederim” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.