En çok kitap okuyanlara büyük onur!

Karacabey Sadık Yılmaz Halk Kütüphanesi'nde her ay gerçekleşen, “En çok kitap okuyan öğrenci ve vatandaşların ödüllendirilmesi” etkinliği devam ediyor.
Geleneksel hale getirilen bu etkinliklerle öğrenci ve vatandaşların kitaba olan ilgisinin arttırılması amaçlanıyor.
Konuyla ilgili önceki gün yapılan törende en çok kitap okuyan Atatürk İlk ve Ortaokulu'ndan 7 öğrenci ile 6 vatandaş ödüllendirildi.
Ödül törenine, Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, Milli Eğitim Şube Müdür Vekili İbrahim Çalı, Atatürk İlk ve Orta Okulu Müdürü Mehmet Tanrıverdi, Sütaş Yetkilisi Celalettin Dağlıoğlu ile öğrenci ve vatandaşlar katıldı.
Amaçlarının kitap okuma alışkanlığını yaymak ve kütüphane sevgisini arttırmak olduğuna dikkat çeken Karacabey Sadık Yılmaz Halk Kütüphanesi Müdürü Ramis Çağlar, bu tür etkinlikleri tüm hızıyla sürdüreceklerini söyledi. Müdür Çağlar ayrıca, 27 Mart'ta “Kütüphaneler Haftası” nedeniyle düzenleyecekleri etkinliğe tüm ilçe halkının davetli olduğunu duyurdu.
En çok kitap okuyan öğrenci ve vatandaşları kutlayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin ise, kütüphanelerin çok önemli bir görevi üstlendiğini dile getirdi.
Kitap okumanın insanı diğerlerinden farklı kıldığına dikkat çeken Dingin, “En iyi dost kitaptır. Kitap okuyan bir insanın düşünce dünyası zenginleşir ve olaylara bakış açısı değişir. Bu bilincin, tüm halkımızca da yayılması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.