“Emperyalizme hizmet ederler!”

“Emperyalizme hizmet ederler!”
Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Hayri Öztetikler önümüzdeki yerel seçimlere ideolojik açıdan yaklaşan ve buna göre oy kullanacak olan seçmenleri “emperyalizme hizmet etmekle” suçladı.
Kamuoyunda bazı kesimler tarafından seçimlerin sağ-sol meselesi haline getirilmeye çalışıldığını öne süren Öztetikler bu davranışların yanlış olduğunu belirtti.
“29 Mart’ta yapılacak seçimler Türkiye açısından büyük önem taşımaktadır.” diyen Hayri Öztetikler ;“ Bu seçimlerde sadece yerel yöneticiler seçilmeyecektir. İktidarın uygulamaları halkın oyuna sunulacaktır. Bazı kesimler bu seçimleri sağ-sol meselesine dayandırmak istemektedirler. Bu tamamen yanlış bir düşüncedir. “dedi. Türkiye’nin parça parça satıldığını, Cumhuriyet’in ve halkın bütün kurumlarının peşkeş çekildiğini belirten Öztetikler bu ortamda sağ-sol ayrımı yapmanın emperyalizme hizmet anlamı taşıdığını söyledi. 49 yaşındaki Öztetikler açıklamasında;”Vatan elden gittikten sonra şucu olmuşun ne olur, bucu olmuşun ne olur. Sağcılık yapmak için de solculuk yapmak için de önce bağımsız bir vatana ihtiyaç vardır.” dedi.
SOL KESİMDEN SERT CEVAP
Belediye’nin internet adresindeki açıklamayı okuyan sol kesimden ise Öztetikler’e cevap gecikmedi. Mustafakemalpaşa’da ki bazı solcu aydınlar Öztetikler’in yapılacak yerel seçimler öncesi sağ kesimden kitle desteği sağlamak için bu açıklamayı yaptığını söyleyerek;”Kendisi zaten bir önceki seçimlerde Anap’tan seçilerek emeğin değil de liberalizmin yanında olduğunu kanıtladı. Bizler oyumuzu hiçbir zaman yerel ve genel sömürünün kazanması için kullanmadık ve kullanmayacağız. Emeğin mücadelesini yapmaya devam edeceğiz. Merak ediyoruz emek mücadelesi verdiğini söyleyen Belediye Başkanı hangi emekçiyi işe almıştır? Belediye’de çalışan emekçilerin durumu içler acısı halde değil midir? Başkan Öztetikler Mustafakemalpaşa’yı ve emekçileri değil sadece kendisini düşünmektedir. Seçileceğini garanti gördüğü her partiden aday olabilecek kadar omurgasızdır. dediler.
Bazı sol kesim seçmenleri ise Öztetikler’in Kİ-PA’yı Mustafakemalpaşa’ya getirmek için verdiği uğraşı hiçbir zaman emekçiler için vermediğini belirttiler. Mustafakemalpaşa’daki sol kesim seçmenleri Öztetikler’i Kİ-PA’yı peşkeş çekerek kapitalizme ve beraberinde emperyalizme hizmet etmekle suçladılar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.