Emniyet’ten “Bayram” önlemleri

Özellikle tatilin başlangıç ve son günlerinde Bursa'dan geçen İzmir- İstanbul ve Ankara gibi önemli şehirleri birbirine bağlayan kara yolları ile oto yollarda vatandaşların rahat seyahat edebilmelerini için İnegöl, Yenişehir, Gemlik ve Karacabey Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliklerince mevcut trafik denetimlerine ilaveten önlemler alındı.
    Tatil süresince ekipler, kara yolu güzergahlarında özellikle tatilin başlangıç ve bitiş günlerinde ortalama en az her 30 kilometreye bir ekip düşecek şekilde görevlendirildi. Özellikle gün batımı ve sabaha karşı yorgun, uykusuz ve dalgın araç kullandığı tespit edilen sürücüler uygun yerlerde konuşlanacak ekipler tarafından uyarılacak, gerektiğinde araçlardan inmeleri ve güzergah üzerindeki trafik kuruluşlarımız da dahil olmak üzere, müsait yerlerde dinlenmeleri sağlanacak.
    Bayram tatili süresince görevli ekiplerce sürücülere, trafik kurallarını hatırlatan oto kokuları dağıtılacak, sürücülere trafik kuralları hakkında hatırlatmalar yapılacak. Sürücü ve yolcuların ön ve arka koltuklarda emniyet kemeri kullanmasına yönelik denetimlere ağırlık verilecek, emniyet kemeri kullanmaması durumunda karışılabilecekleri riskler konusunda bilgilendirmelerde bulunulacak.
    Hatalı sollama, yakın takip, kırmızı ışık ihlalı, sürücülerin araç kullanırken cep telefonu kullanımı gibi kural ihlallerinin tespitini yapılarak, güzergah üzerindeki çevirme ekiplerine bildirilecek ve bu ekiplerce de gerekli cezai işlemler uygulanacak.
    Özellikle Bayram tatili boyunca meydana gelebilecek can kaybı ve maddi hasarlı sonuçlanan trafik kazalarına karşı vatandaşlarımızın zamanında uyarılması ve tedbirli olmaları sağlanacak.
    Öte yandan 25-26-27-28 Ekim 2012 tarihlerinde Bayram dolayısıyla oluşturulan takviye ekipler ile mezarlıklarda, cami önlerinde ve kurban satış ve kesim alanlarında ek trafik tedbirleri alınacak.
Karacabey Emniyet’i kuş uçurtmuyor
Karacabey Emniyet Müdürlüğü trafik ve asayiş ekiplerinin ilçe giriş ve çıkışlarındaki denetimleri sıkı bir şekilde devam ediyor.
    Asayiş ve trafik ekipleri, ilçe girişinde yaptıkları uygulamada bir çok kişiyi genel bilgi taramasından (GBT) geçirdi. GBT'si yapılan kişilerden hiçbirinin aranma kaydı bulunmazken, durdurulan araçlardan 11 araç sürücüsüne ehliyet kemeri takmamaktan, 2 araç sürücüsüne de seyir halinde cep telefonuyla konuşmaktan 72'şer lira para cezası kesildi.
    Bu tür kontrollerin devam edeceğini belirten yetkililer, hem sürücüleri kurallara uymaları konusunda uyardı, hem de suç ve suçlularla mücadelenin sıkı bir şekilde devam edeceğini ifade etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.