Emniyet Binası’na harcanan 650 bin tartışılıyor!

Karacabey Belediye Meclisi'nin Ekim ayı oturumunda AKP'li Orhan Güzel'in gündem dışı meclise getirdiği Emniyet Müdürlüğü Binası'nın yapımındaki harcamalarla ilgili önergeye, Başkan Koç'tan yanıt geldi.

Ekim ayı toplantısına Başkan Koç katılmazken, oturuma DP'li Burhan Sevinç başkanlık etti. Toplantıda, 5 gündem maddesi karara bağlandı. Orhan Güzel'in gündem dışı meclise taşıdığı önerge, oturuma damga vurdu.

Güzel, Emniyet Müdürlüğü Binası'nın Belediyece 650 bin TL'ye yaptırıldığını belirterek, “Bu maliyet oldukça yüksek değil mi? Yaptığımız araştırmalarda binanın maliyeti 200 bin TL'i geçmiyor. İki katlı kaba inşaatı bulunan bir Hizmet Binası'nın tamamlanması için 650 bin TL. çok fazladır, araştırılması gerekir” dedi. Hesaplardan kuşkulandığını dile getiren Güzel, harcanan 650 bin TL'nin açıklanmasını istedi.

Güzel önergesinde, “Esentepe Mahallesi'ndeki 2 katlı kaba inşaatı bitmiş durumdaki Emniyet Binası'nın tamamlanması için Meclis'in almış olduğu karardan sonra Belediye tarafından tamamlanarak teslim edilmiştir. Ancak, Belediye Başkanı 650 bin TL. maliyetle yapıldığı belirtilmiştir. Yaptığımız araştırmalarda Karacabey'de sıfırdan başlayan inşaatların metrekaresi ortalama 500 TL. olduğu anlaşılmaktadır. Yaklaşık 200 metrekare civarındaki kaba inşaatı olan binanın tamamlanması için 650 bin TL. harcamaya nasıl ulaşıldığını Belediye Başkanı tarafından açıklanmasını arz ederim” ifadelerine yer verdi.

 Güzel'in soru önergesi, Başkan Koç'un toplantıya katılmaması nedeniyle yanıtsız kaldı.

Orhan Güzel'in önergesini Facebook sayfasından yanıtlayan Koç ise, şu ifadelere yer verdi:

“Heyecanlı ve dürüstlük timsali bir Meclis Üyemiz İlçemiz Esentepe Mahallesi'nde bulunan ve Belediyemiz imkanlarıyla yapılan hizmet binası hakkında Ekim 2013 ayı Meclisi'nde soru sormaktadır.

İlgili kişi vermiş olduğu dilekçede, Belediyemiz imkanlarıyla yapılan İlçe Emniyet Müdürlüğü Binasının hesaplarından kuşkusu olduğunu belirtmektedir.

Bilindiği üzere, 1990'lı yıllarda yapımına başlanan ve temeli atılan İlçe Emniyet Hizmet Binası bugüne kadar gelmiş geçmiş hükümetlerce unutulmuş olmalı ki, bu durum Belediyemizce dikkate alınarak binanın yapımı için ihaleye çıkarılmış ve yasalar çerçevesinde öngörülen prosedürler tamamlanarak hizmet binası hazır hale getirilmiş ve Kaymakamlık Makamına anahtarları sunulmuştur.

Bahis konusu ihale, 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu Hükümleri çerçevesinde hazırlanarak ihaleye çıkarılmış ve ihale prosedürü yasalara uygun olarak tamamlanmıştır.

Heyecanlananlar ve meraklananlar var ise, tabii ki bu durumun gerekli adli ve idari makamlara bildirilmesi hem yasal yükümlülük hem de insani yükümlülük olduğu bilinmelidir.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.