Emekliye sadaka değil, hakkını verin!

DSP Karacabey İlçe Yönetimi, Cumhuriyet Alanı’nda emekli maaşlarının yükseltilmesi amacıyla imza kampanyası başlattı.
Ekim ayı sonuna kadar her gün Cumhuriyet Alanı Tetik Büfe önünde saat 9:00’dan 16:00’ya kadar kurdukları standa ilçe halkını beklediklerini ifade eden DSP İlçe Başkanı Nuri Uzel, kampanyaya gösterilen ilginin memnun edici olduğunu söyledi.
Uzel, iktidarın yaptığı son zamlar sonrası emekli maaşlarının yoksulluk sınırının çok altına gerilediği ve buna tepkisiz kalmanın hiç kimseye bir faydası olmayacağını dile getirdi. Uzel, “DSP İl ve İlçe Örgütleri olarak emeklilerimizin haklarının verilmesi için meydanlara çıkıyoruz. Toplumumuzda oldukça geniş bir kitleye sahip olan emeklilerimizin, zor koşullar içinde yaşadıkları bilinen bir gerçektir. Emekli aylıkları açlık ve yoksulluk sınırının çok altına gerilediği görülmerktedir.
İl ve ilçe örgütlerine çeşitli emekli derneklerinden gelen yazılı ve sözlü şikayetler giderek artmaktadır. Emeklinin sesi olmak, ekonomik koşullarının iyileştirilmesi için katkıda bulunmak amacı bu imza kampanyası başlattık” dedi.
Uzel, TBMM’ne gönderilecek imzalı dilekçeler ile birlikte; Bağ-Kur ve SSK emeklilerinin maaşının en az 1000 YTL olması, çalışan memurlara verilen 103 YTL ek ödemenin memur emeklilerine de yansıtılmasının talepleri arasında olduğunu belirtti.
DSP İlçe Başkanı Uzel, vatandaşların Cumhuriyet Alanı’nda kurdukları standa beklediklerini sözlerine ekleyerek, bir gün herkesin emekli olacağına vurgu yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.