Emanete ihanet edemeyiz!

CHP, eleştirilere yanıt verdi:
Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyeleri Bülent Fıçıcı, Kazım Ülker, Gönül Avil, Fatma Mendeş ile Ertuğrul Babadağlı, Başkan Ergün Koç’un Cumartesi günü kendileri hakkında yaptığı açıklamalara yanıt verdi.
            Koç’un her zamanki gibi halkı yanıltma üzerine siyaset yapmaya devam ettiğini vurgulayan CHP’liler, “Her fırsatta, ‘Vehme gerek yok’ diyen Koç’u üzüntü ile izlemeye devam ediyoruz” dedi.
            CHP’liler, bazı basın organları ve AKP’li Başkan Koç’un vatandaşı yanıltmaya çalıştığına dikkat çekerek, “Onlar gibi laf kalabalığı yapmak yerine, doğru ve net bilgiler vermeyi sürdüreceğiz” diye konuştu.

            17 Aralık Perşembe günü yapılan olağan üstü meclis toplantısına değinen CHP Meclis üyeleri, görüşülen 5 gündem maddesinin 2’sine destek verdiklerine dikkat çekti. Şirinevler’in 20 yıldır kanayan yarası ve eski halı sahanın olduğu bölgeye yapılacak TOKİ konutları ile ilgili arsaların devrine ve ilçe halkının en çok önem verdiği konu olan içme suyu ile ilgili sıkıntının çözülmesi için Gölecik suyunun getirilmesi konusundaki 4 milyon TL borçlanma yetkisine destek verdiklerine işaret eden CHP’liler, “Bu yatırımın proje ve ihalesi DSİ ile İller Bankası gözetiminde yapılacağı için içimiz rahat olarak destek verdik” dedi.
            Destek vermedikleri diğer üç konuya da açıklık getiren CHP’liler, şunları söyledi; “Bunlardan birincisi Panayır Alanı’na park yapılması için 2 milyon TL borçlanma yetkisi idi. Sayın Koç, hatalı olduğunu anlamış olacak ki, bu konuyu oylanmadan geri çekti.
            İkincisi Tahıl Dükkânları’nın olduğu alana otopark yapmak için 4 milyon TL borçlanma yetkisi ile ilgiliydi. Düne kadar o dükkânlarda oturanları suçlayan, ‘Çıksınlar, projemiz hazır, paramız da var’ diyen Koç’un, buraya yatırım yapmak için 4 milyon TL borçlanma yetkisi istemesine onay vermedik. ‘Proje’ diye bize gösterilen resimden ibaretti. Maliyetinin ne olacağı belli olmayan, fizibilitesi yapılmamış bir borçlanmaya izin vermemiz mümkün değil. Kaldı ki, ‘Bu konuda çalışmanızı tamamlayın, yeniden meclise getirin, görüşelim’ dedik.
            Üçüncü konu ise kendisinin, ‘Fakir-Fukara Edebiyatı’ yaptığı gündem maddesiydi. Bizden öyle bir yetki istedi ki, kabul edemezdik. Bir yıl boyunca Karacabey’in istediği yerinden, istediği bedelle arsa almak ve TOKİ’ye devretmek için tam yetki talep eden Koç’a, ‘Yeri belirle, arsa başına bizden yetki iste, verelim’ dediğimiz bir konuda çıkıp halkımızı yanıltmaya yönelik bilgiler vermesini en hafifinden kınıyoruz. Kendisine güvenseydik, zaten bu yetkiyi de rahatlıkla verebilirdik. Ancak, kamuoyu takdir eder ki, bu yetkiyi ona vermek, kediye ciğer teslim etmekle aynı anlama gelmektedir. Kılı kırk yarmak zorundayız. Güven vermeyen uygulamalara nasıl destek olabiliriz. Bize muhalefet görevi verenlere ihanet edemeyiz.”
            AK Parti ile yakın ilişler kurarak, Başkan Koç’a tam destek veren Demokrat Parti’yi ve meclis üyelerini de eleştiren CHP’liler, “Onları kendi vicdanları ile baş başa bırakıyoruz. Kişisel ve siyasal çıkarları bırakıp, ‘Doğru Yol’a tekrar dönmelerini bekliyoruz” dedi.
            Son olarak Başkan Ergün Koç’a seslenen CHP’li meclis üyeleri, “Her fırsatta, ‘CHP zihniyeti’ diyen Koç’un kendi zihniyetini bir daha gözden geçirmesini istiyoruz. Bizler seçime üç ay kala o partiden bu partiye geçen ve başkanlığı hangi partide tamamlayacağı belli olmayan bir zihniyetin mensupları değiliz. Bizler ülke çıkarlarını kendi çıkarlarından üstün tutan bir zihniyetin mensuplarıyız” şeklinde sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.