Elektrikli sulama projesi hazır

Karacabey Ziraat Odasının hazırladığı elektrikli sulama projesi için geri sayım başladı.
Ticaret Borsası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, Ziraat Odası Başkanı Nuri Karaca, UEDAŞ Teknik Şefi Sami Dolmaseven, Elektrik Mühendisi Nemci Kenar ve AKP Tarım Komisyonu Başkanı Talat Malçok, hazırlanan proje hakkında üreticileri bilgilendirdi.
Elektrik Mühendisi Nemci Kenar’ın Ziraat Odası’na hazırladığı projeyi slayt gösterisiyle tanıttı. Nuri Karaca’da projenin bir an önce yaşama geçirilmesi gerektiğini belirtti. Karaca, “10 bin dönüm arazi üzerine, 35 kilometre uzunluğunda elektrik nakil hatları döşenecek. Kurulacak trafoların ve elektrik nakil hatlarının maliyeti 350-400 milyon YTL civarında.
Bu tutarı destekleme veya kredi kullnarak karşılayacağız. Yenişehir yüzde 80 oranında elektrikli sulamaya geçmiş durumda. Elimizi çabuk tutmalıyız. Diğer ilçelerden projeler gelmeden devlet yardımıyla bu sistemi hayata geçirmeliyiz. UEDAŞ yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Talat Özen ve Bursa AK Parti Milletvekili Ali Koyuncu’da projeye tam destek veriyor” diye konuştu.
UEDAŞ Teknik Şefi Sami Dolmaseven, ilk etapta projenin 10 bin dönüm alanı kapsadığını ve 36 trafo kurulacağını belirtti. Dolmaseven, talep gelmesi halinde projenin daha da genişletileceğini söyleyerek, 90 bin dönüm araziyi kapsayacak şekilde projeyi yapılandıracaklarını kaydetti.
Ziraat odasının hazırladığı projenin yaşama geçmesi halinde sulamadaki maliyetler oldukça düşecek. Çiftçi uzuz maliyetli ve pratik bir şekilde ürününü sulama imkanına kavuşacak. Projenin ilk etapta 7 köyde uygulanacağı belirtilirken, bunların içinde ova köylerinin olmadığı kaydedildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.