Elektrik rezaletine kim “dur” diyecek?

Karacabey halkı eleştirilerini arttırdı:

Güney Marmara Bölgesi’nde 2,5 milyona yakın müşterisiyle elektrik dağıtım işini yürüten, Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ), Bursa ve bazı ilçelere yönelik yatırım projelerini tek tek devreye alırken, Karacabey’i görmezden gelmesi tepkiyle karşılandı.

            Yeni yatırım planı ile birlikte İnegöl, Gemlik, Mustafakemalpaşa, Yenişehir, İznik gibi ilçelerde hızlı bir çalışma temposuna giren ve elektrikleri yer altına alan UEDAŞ’ın Karacabey’e gereken önemi göstermemesine bir anlam verilemedi.

            Diğer taraftan Mustafakemalpaşa’ya her konuda bağımlı olan Karacabey’in, UEDAŞ Bölge Müdürlüğü’nü de komşuya kaptırmasının yankıları sürüyor.

            Konuyla ilgili başta iktidar partisi olmak üzere hiçbir yetkilinin açıklama yapmaması ve bu olaya seyirci kalması eleştirileri arttırdı.

            Karacabey’in yaklaşık bin trafoya, 200 milyon kilovat elektriğe ve 14 büyük fabrikaya sahip olmasının yanında, tahsilat tahakkuk oranlarında bile Mustafakemalpaşa’yı ikiye katlamasına karşın UEDAŞ Bölge Müdürlüğü’nün neden Mustafakemalpaşa’ya geçtiğine kimse bir anlam veremedi.

UEDAŞ Bölge Müdürlüğü’nün Mustafakemalpaşa’ya kaydırılmasına sert tepki gösteren vatandaşlar, iktidar partisine yüklendi.

Vatandaşlar, “Paranın kaynağı Karacabey’de ancak, kaymağını yine Mustafakemalpaşa yiyor. Bizim siyasetçilerimizin acaba bunun için ne gibi girişimlerde bulundu, merak ediyoruz? Her konuda Mustafakemalpaşa’ya bağımlı olmak zorunda mıyız?” diye sorguladı.

Elektrik hatları yeraltına alınsın!

UEDAŞ Bölge Müdürlüğü’nün Mustafakemalpaşa’da olmasının elektrik yoğunluğu daha fazla olan Karacabey’i daha da sıkıntıya düşüreceği belirtildi.

UEDAŞ’ta çalışacak birçok elemandan, arıza durumunda müdahale edecek kişilere kadar tüm hizmetlerin Mustafakemalpaşa’dan çıkacağı öğrenildi.

Diğer taraftan elektrik hizmetleri konusunda da Mustafakemalpaşa’nın Karacabey’in önüne geçtiği belirtildi.

Mustafakemalpaşa’da elektrik hatları yeraltına alınırken, sürekli elektrik kesintilerinden usanan Karacabey’de ise bazı köy ve şehir içi hatlarında yalnızca yenileme çalışması yapılacağı kaydedildi.

Elektrik kesintilerinden bıkan ilçe halkı, “Bu nasıl iş, bir türlü anlayamıyoruz. Elektrik’ten en çok mağdur biz oluyoruz. Elektrik hatlarının yer altına alınması hizmeti Mustafakemalpaşa’da gerçekleşiyor. Karacabey üvey evlat muamelesi görmeye devam ediyor. Gerçekten çok yazık” diyerek yetkilileri göreve çağırdı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.