Elektrik direği tedirgin ediyor!

Karacabey Ulucami'nin bahçesinde devam eden inşaat ve süren kazı çalışmalarında kaldırımın bir kısmının çökmesi vatandaşları tedirgin etti. Çöken yerin yanında elektrik direğinin bulunması ise korkuyu arttırıyor.

Geçtiğimiz yıl Mart ayında restorasyon çalışmaları sırasında çıkan yangın sonrası küle dönen Ulu Cami'de yeniden başlayan inşaatla ilgili bilgi veren Vakıflar Bursa Bölge Müdürü Mürsel Sarı, caminin Mayıs ayında ibadete açılacağını söyledi.

Daha sonra Sarı'nın ardından bir açıklamada AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı ise, cami bahçesine yapılacak olan morg ve tuvaletler için çalışmaların biraz uzayacağını ve Ramazan ayında ibadete açılacağını belirtti.

Tüm bu yaşananlara rağmen geçen süre zarfında cami ibadete açılamazken, yapılan kazı çalışmalarında bazı ağaçların kesilmesi de tepkilere neden olmuştu.

Ramazan ayına yetiştirilmesi mümkün görülmeyen Ulucami'de şimdide kayma tehlikesi yaşanıyor. Cami bahçesinde süren kazı çalışmaları neticesinde kaldırımın bir kısmının çökmesi mahallelileri tedirgin ederken, çökmenin yaşandığı yerde bulunan ve her an kayma tehlikesiyle karşı karşıya olan elektrik direği de vatandaşları korkutuyor.

Bu bölgede Cumartesi Pazarı'nın kurulması ve Karacabey'in işlek yerlerinden biri olması, elektrik direğinin yıkılması halinde büyük bir faciaya neden olabileceğine dikkat çeken vatandaşlar, “Bir camiyi bitiremediler. Bu konuda yetkililerden rahatlatıcı açıklama bekliyoruz” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.