Ekonomik Yatırımların Desteklenmeleri anlatıldı

Ticaret Borsası’nda gerçekleşen toplantıya Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Sedat Köseoğlu, Gökhan Kocabaş, İlçe Müdürü Erdoğan Ceylan, Mustafakemalpaşa İlçe Müdürü Dursun Demirci ile üreticiler katıldı.

Toplantıda üreticilere hibe desteği sağlanacak konular hakkında detaylı bilgiler verildi. Desteklenecek ekonomik yatırımlar için hibe miktarı üst limitinin bireysel başvurularda 75 bin, tüzel kişi başvurularda ise 300 bin olduğu vurgulanırken, proje hazırlayarak yatırım teklifi vermek isteyen yatırımcıların, 02 Kasım 2012 tarihi mesai bitimine kadar projelerini İl Müdürlüğüne sunmaları gerektiği belirtildi.

Hibe desteği sağlanacak konular ise şu şekilde açıklandı; “Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yeni yatırım tesislerinin yapımı. Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik mevcut faal olan veya olmayan tesislerin kapasite artırımı ve teknoloji yenilenmesine yönelik yatırımlar. Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik kısmen yapılmış yatırımların tamamlanmasına yönelik yatırımlar. Alternatif enerji kaynakları kullanan yeni seraların yapımına yönelik yatırımlar. Tebliğ kapsamında bulunan konularla ilgili tarımsal faaliyetlere yönelik yapılmış veya yapılacak tesislerde kullanılmak üzere, alternatif enerji kaynaklarından jeotermal, biyogaz, güneş ve rüzgâr enerjisi üretim tesisleri. Koyun, keçi ve manda konularında sabit yatırım projeleri konularına yönelik yatırımlara hibe desteği sağlanacaktır.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.