Ekmek toplama kutuları geldi

Karacabey Belediyesi, sokak köpekleri için başlattığı yeni projeyi uygulamaya koydu. Buna göre, hem evlerdeki artık ekmek israfı önlenecek, hem de sahipsiz sokak hayvanlarına sahip çıkılacak. Projeyle ilgili toplama kutuları önceki gün Belediye  Başkanlığı ekiplerine teslim edildi.

Belediye Başkanı Ergün Koç yaptığı açıklamada söz konusu uygulama sayesinde öncelikle ekmek israfının önüne geçileceğini vurgularken ayrıca aynı havayı, aynı sokağı paylaşmak zorunda olduğumuz sokak hayvanlarına da hoşgörü ile yaklaşılması gerektiğini duyurdu.

Koç, “Uygulama ile israfı hayır işine çevirmiş olacağız. Sokak hayvanları bir şekilde insanlarla aynı ortama adapte oldular. Şehirler onların yaşam alanlarına kuruldu ve yine insanoğlu tarafından bi şekilde şehirlere çekildiler. Şimdi onları elbette umursamaz davranamayız. Bilindiği üzere Karacabey Belediye Başkanlığı olarak sokak hayvanlarına özel bir barınağımız mevcut. Faaliyetlerini yıllardır eksiksiz yürütüyor bu barınak. Bunun yanında zorlu hava şartlarında başta kuşlar olmak üzere yine evsiz tüm canlılar için şehrin belli noktalarına yem bırakıyoruz. Yaralanan bu sahipsizlere yeni bizim görevli personelimiz yardımcı oluyor gerekli tedavisi yapılıyor. Şimdi bu proje ile yem sorunlarını, evlerimizdeki artık ekmeklerle çözeceğiz” dedi.

Koç, turuncu renklerdeki bayat ekmek toplama kutularını şehrin belirlenen noktalarına konuşlandırdıklarını sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.