Egzoz emisyon denetimlerine hız verildi

Karacabey'de, motorlu taşıtlara yönelik egzoz emisyon denetimlerine hız verildi. Yapılan kontrollerde, egzoz emisyon ölçümünü yaptırmamış olan sürücülere 842 TL. para ceza kesildi. 

Trafik Denetleme Ekipleri dün İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde egzoz emisyon pulu kontrolü yaptı. Egzoz muayenesi yaklaşanlar uyarılırken, tarihi geçenlere ise 842 TL. para ceza kesildi.

2 yıldır Karacabey'de tek yetkili işletme olarak egsoz emisyon pulu veren Cesur Oto, sürücüleri uyardı. İşletme sahibi Oğuz Başer, araç sahiplerinin cezaya maruz kalmadan pullarını almaları gerektiğini hatırlattı. Günü geçen egsoz emisyon pullarında araç sahibine 842 TL para cezası uygulandığını bir kez daha vurgulayan Başer, yapılan kontrollerde emisyon değerleri olumsuz çıkan araçlara ise 1689 TL para cezası kesildiğini kaydetti. Araç sahiplerinin bu pulu geç kalmadan almalarının altını çizen Başer, aksi takdirde sürücülerin para cezalarına maruz kalacağını sözlerine ekledi.

Asıl amaçlarının çevre ve insan sağlığı olduğunu belirten Başer, “İnsan sağlığına zarar veren faktörlerin başında yüzde 90 oranı ile egzoz gazı emisyonları geliyor. Egzoz muayenesi yapılmayan araçlarda sistemle ilgili sorunlar çıkabileceği için bu da sürücünün fazla para harcamasına sebep oluyor. Bu durumda sürücü farkında olmadan hem havayı kirletiyor hem de maddi olarak zararı oluyor. Halbuki egzoz emisyon ölçümü ile aracın yakıt sisteminin tüm kontrolü yapılmış oluyor. Şehir merkezinin yanı sıra birçok noktada bu denetimler sürüyor. Vatandaşlarımızın çevre ve insan sağlığı bakımından hem de yüksek olan cezalarla karşılaşmamaları için egzoz emisyon muayenelerini yaptırmaları kendi menfaatlerine olacaktır” diye konuştu.

Başer, Karacabey Sanayi Sitesi 1 No.lu Ada No:19'da faaliyet gösteren Cesur Oto Elektrik ve LPG dönüşüm hizmetleri olarak yılların tecrübesi ile kaliteli hizmet anlayışıyla müşterilerini ağırlayacaklarını belirtti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.