Eğitimdeki sorunlar dağ gibi

*Eğitim Bir-Sen Karacabey Temsilcisi Yusuf Aka, okulların açılması nedeniyle yaptığı açıklamada eğitimdeki sıkıntıların el ele verilmesiyle aşılabileceğini ileri sürdü.

Eğitim Bir-Sen Karacabey Temsilcisi Yusuf Aka, yeni eğitim yılının başlamasıyla birlikte yaşanan sorunlara dikkat çekti.
Aka, eğitimdeki sorunların çözümü için topyekün seferberliğin başlatması gerektiğini söyledi. Eğitimdeki en büyük eksikliğin öğretmen yetersizliği olduğunu belirten Aka, “ Öğretmen yetersizliği temel sorunlardan biridir. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine gelen öğretmenlerin deneyimsiz olması, ilk atama suretiyle iki yıl stajyerliklerinin kalkması gibi konular eğitimi sürekli olarak kesintiye uğramaktadır. Bölgeye gönderilen öğretmenlerin tecrübesizliği ve bir süre sonra tayin yolu ile bölgeden ayrılmaları, eğitimin sürekliliğinin bozulmasına ve öğretmen açığının bir türlü giderilememesine neden olmaktadır. Bu yüzden buralarda eğitimin sürekliliğinin sağlanması ve öğretmen açığının giderilmesi için bu bölgelerde öğretmenlik yapmayı cazip kılacak uygulamalar başlatılmalıdır” değerlendirmesinde bulundu. Aka, ilçelerde ve köylerde öğretmenlerin barınma ve sosyal aktivite gibi sorunlarının çözülmesi gerektiğini belirterek, “Bu şartlarda çalışan öğretmenlerin bölgede kalmalarını sağlamak için özendirici yüksek bir maaş verilmesi ve öğretmenlere özel lojmanların yapılması gerekir” diye konuştu. Sınav sisteminin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Aka, ortaöğretimde yeniden yapılanmaya gidilerek, lise türlerinin azaltılması, ilköğretimden üniversiteye kadar yönlendirme sisteminin geliştirilmesi gerektiğini, aslında eğitimin niteliğini lise türleri ve sınav sisteminin belirlediğini, bu nedenle bu sorunun biran önce çözülmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.