Eğitim-Sen’liler, 1 Mayıs’ı Susurluk’ta kutladı

1 Mayıs İşçi Bayramı’nda, Türk-İş ve DİSK’in organize ettiği mitinle Susurluk’ta buluşan 3 bin 500 kişi, Yörsan’dan çıkarılan 400 işçiyi desteklemek için bir araya geldi.
Balıkesir’in Susurluk ilçesindeki kutlamalara katılan Karacabey Eğitim-Sen üyeleri, Tek Gıda-İş, DİSK, KESK ve bağlı sendikalar, CHP, EMEP, ÖDP, sivil toplum örgütleri ile Yörsan’dan çıkarılan 400 işçi ile ailelerinden oluşan yaklaşık 3 bin 500 kişi Susurluk Belediye Mezarlığı önünde toplandı. Mezarlık önüne gelen işçiler polis tarafından tek tek arandı. Listede olmayan pankartlar ve dövizler alana sokulmadı. Daha sonra toplanan işçilere belediye tarafından simit ve meyve suyu dağıtıldı. Ayrıca Susurluk Belediye Başkanı İsmail Güneş, işçilerin bayramını kutladı. İşçiler, saat 18.00’de slogan atarak Cumhuriyet Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında kortejin önündeki ekip, durmaksızın davul-zurna çalarak işçileri coşturdu. İşçilerle birlikte ellerinde çocuk arabalarıyla bayanların da katıldığı görüldü. Tek tek aranarak içeriye alınan sendika üyeleri ile polis arasında zaman zaman gerginlik yaşandı.
“Yörsan işçisi yalnız değildir” sloganıyla 148 gündür direniş halinde bulunan işçilere destek olan sendika üyeleri, şarkılar eşliğinde eğlendi. Miting sırasında platformdaki tertip komitesi tarafından alandaki işçilere karanfil atıldı, ardından barışın simgesi olarak çok sayıda güvercin havaya bırakıldı. Polis ve jandarmanın sıkı güvenlik tedbirleri aldığı kutlamalar, yaklaşık 3 saat sürdü. Balıkesir Emniyet Müdürü Coşkun Hayal’in de takip ettiği miting, alana konuşlanan polise ait kapalı devre canlı yayın sisteminden saniye saniye takip edildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.