Eğitim Sen’den mitinge çağrı

Eğitim Sen’den mitinge çağrı
Eğitim Sen Karacabey Temsilcisi Salih Tunç, 29 Kasım 2008 tarihinde Ankara Sıhhiye Meydanı’nda “İşsizliğe, Yoksulluğa ve Zamlara Karşı” bir çok emekçi sendikasıyla birlikte demokrasi mitingi düzenleyeceklerini belirtti.
28 Kasım Cuma günü saat 22.00’de sendika önünden araba kaldıracaklarını söyleyen Salih Tunç, mitinge katılmak isteyen herkesi davet etti.
Gerçekleşecek mitingin büyük önem taşıdığına dikkat çeken Tunç, ekonomik krizin ülkeyi günden güne perişan ettiğini kaydetti.
AK Parti hükümetini topa tutan Tunç, “Hükümet krizin bedelini bir kez daha emekçi ve yoksul kesimlere ödetmeye çalışıyor. Zamlarla, işsizlikle, sefalet ücretleriyle, borçlarla, iflaslarla ve ekonomik durgunlukla boğuşan toplumumuz, öfkesini umuda dönüştürmek için bir araya geliyor. İktidardaki siyasi partiler değişse de ekonominin kaderi bir türlü değişmiyor. Nedeni ise, iktidardaki tüm siyasi partiler, aynı siyasal ve ekonomik programı uyguluyor. Kriz, neoliberal kapitalist politikaların eseridir” dedi.
Krizden çıkış için acil taleplerini dile getiren Tunç, sözlerini şöyle sürdürdü; “IMF ile yapılan tüm anlaşmalar iptal edilsin, yeni görüşmeler durdurulsun. İç ve dış borçlar ödenmesin. İşten atmalar yasaklansın, işsizlik fonu amacı dışında kullanılmasın. Elektrik, doğalgaz ve temel gıda maddelerine yapılan zamlar geri alınsın. Başta eğitim ve sağlık olmak üzere kamusal hizmetler ücretsiz olsun. Baskı, sürgün, ceza ve antidemokratik uygulamalara son verilsin, şiddet savaş politikalarından vazgeçilsin. Toplumsal cinayet eşitsizlikleri ve ayrımcılık ortadan kaldırılsın.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.