Eğitim-Sen, hükümeti uyardı:

Eğitim-Sen, hükümeti uyardı:
Haksız uygulamalar son bulmalıdır!
Karacabey Eğitim-Sen Temsil-ciliği, 1 Mart 2007 de yürürlüğe giren yeni ek ders ücreti yönetmeliği ile haksızlığa uğradıklarını ileri sürerek bir gün süreyle hizmet üretmedi.
Eğitim-Sen İlçe Temsilcisi Salih Tunç önderliğindeki öğretmenler dün sevk alıp saat 09.00’da Öğret-menevi’nde toplandı.
Daha sonra eylem yapmak için Öğretmenevi’nden Cumhuriyet Alanı’na giden öğretmenler, seslerini duyurmak için basın açıklaması yaptı.
Eğitim-Sen İlçe Temsilcisi Salih Tunç, AK Parti hükümetinin bugüne kadar eğitim emekçilerini haksızlığa uğrattığını belirterek, yapılan yeni düzenlemeleri eleştirdi. Tunç, sesleri duyulana kadar, haklı mücadelelerinden ödün vermeyeceklerini belirterek, “İsteklerimiz yerine getirilene kadar demokratik eylemlerimiz sürecek” dedi.
Tunç’un ardından sendika üyesi Hüseyin Güler, basın bildirisini okudu. Milli Eğitim Bakanlığı’nın ek ders ücretlerinden elini çekmesi gerektiğini dile getiren Güler, “Ders ve ek ders saatlerini düzenleyen değişiklikler, eğitim emekçilerinin sorunlarını çözmesi bir tarafa, gelir ve refah seviyesinin düşürmesine neden olmuştur. Öğretmenlerin önceden belirlenemeyen nedenlerle hasta olmaları, mazeret izni almaları ve doktor raporu verilmesi gibi yasal hakları engellenmek istenmektedir. Bu durum nedeniyle, yüz binlerce öğretmen, günlük ders ücretlerinin tamamının kesilmesi tehdidiyle karşı karşıya kalmaktadır. Diğer kamu görevlileri ile Milli Eğitim Bakanlığı yöneticilerinin bu gibi yasal hakları engellenmezken, öğretmenler mağdur edilmektedir. MEB’in öğretmenlere ne kadar değer verdiği görülmektedir” dedi.
Eğitimde büyük bir kadrolaşma operasyonu gerçekleştiğini belirten Güler, “Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığı, siyasal kadrolaşma yolunda adım atarak, yeni bir ‘Yönetici Atama Yönetmeliği’ yayınlamıştır. Bu hukuksal düzenleme demokratik, bilimsel, çağdaş ve laik eğitim mücadelesi veren kadroların tasfiyesini öngören düzenlemedir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 13 Nisan Cuma günü yayınlanan Yönetici Atama Yönetmeliği AKP hükümetinin siyasal kadrolaşma konusunda ne kadar gözü kara olduğunu göstermiştir” diye konuştu.
Haklarının gasp edildiğini kaydeden Hüseyin Güler, sözlerini şöyle noktaladı; “MEB bu haksız uygulamalardan vazgeçmelidir. Sendika olarak sürecin takipçisi olacağız. Ek ders ücretlerimizde kesintiye neden olan genelgenin iptal edilmesini istiyoruz. AKP Hüküme-ti’nin eğitim alanında ırkçı-gerici kadro-laşmasını pekiştiren ve 13 Nisan’da yayınlanarak yürürlüğe giren Yönetici Atama Yönetmeliği geri çekilmelidir. AKP’nin laik-bilimsel eğitimi daha da gericileştiren politika ve uygulamalarına karşı durmak için bugün, sevk eylemi yaparak, eğitim emekçilerine yönelik haksızlıklara karşı demokratik tepkilerimizi gösterdik. Yaşasın Eğitim-Sen! Yaşasın demokratik mücadelemiz!”


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.