Eğitim-Sen duyurusu

Eğitim-Sen duyurusu
Amerikan Emperyalizminin Büyük Ortadoğu Projesi Kapsamında Türkiye Belirsizliklere ve Kaosa Çekilmek İsteniyor! Barışı Sahiplenelim!
Silahlar Sussun, Analar Ağlamasın; Çocuklar Öksüz Kalmasın!
Türkiye, çalkantılı bir sürecin içinden geçmekte ve ABD emperyalizmi tarafından Irak’taki kaos ve işgal ortamına çekilmek istenmektedir. Çatışmalar sonucunda her gün gençlerimiz hayatlarını kaybetmekte, kaybolan canlar toplumumuza büyük acılar vermektedir. 21 Ekim tarihinde gerçekleştirilen son saldırıda 12 askerimizin daha şehit olması bu acıları derinleştirmiştir. Yaşamlarının baharında olan, aileleri yoksulluğun pençesinde ayakta kalma savaşı veren bu genç insanlar, geride gözü yaşlı analar, eşler ve çocuklar bırakmaktadır. Bu kan, bu gözyaşı, toplumsal hafızadan silinmeksizin biriken bu acılar artık yerini çözüme ve barışa bırakmalıdır. Gün, kardeşlik günüdür.
Unutulmamalıdır ki, toplumumuz barışa büyük özlem duymaktadır. İntikam çığlıklarının, savaşların ve bombaların, sorunları çözmek yerine daha da derinleştirdiği ve çözümsüzlüğü dayattığı ortadayken, infial ve linç kampanyalarına izin vermemek en büyük sorumluluktur. Toplumda artan öfke ve linç psikolojisinin halklar arasında düşmanlığa dönüşecek düzeye getirilmemesi ve bu tehlikenin önlenmesi en büyük öncelikler arasında yer almalıdır.

Yurtta ve Dünyada Barış Egemen Kılınmalıdır
Bu çerçevede, alınacak her türlü kararda aklıselim galip gelmeli, halkları birbirine düşmanlık çizgisine çekecek kışkırtmalardan kaçınılmalıdır. Türkiye’nin ve Kuzey Irak’ın ABD eliyle bir bölge savaşında ön cephe haline getirilmek istendiği, George W. Bush’un Üçüncü Dünya Savaşı’nın yaklaştığını ilan ettiği şu günlerde bölgedeki çatışmanın daha da artması dikkat çekicidir. ABD’nin bölgeyi içine düşürmek istediği belirsizlik, kaos ortamına hizmet edecektir. Bu ortamda, sorunları demokrasi ve barış kültürü çerçevesinde halkı bütünleştirecek irade koymak gerekir. Emperyalist oyunu bozulur, oyunun uzantılarım da çaresiz bırakılır. Türk ve Kürt birlikteliğini emperyalistler bozamaz. Bir kere daha ortaya çıkmıştır ki, emperyalizme karşı bir arada yaşama kültürünün pekiştirilmesi tek panzehirdir.

Savaşın Panzehiri Barış ve Kardeşliktir
Eğitim-Sen Karacabey Temsilciliği olarak biz de son günlerde yaşanan acı gelişmelerden duyduğumuz üzüntü ve endişeyi dile getiriyor, şehit askerlerimizin ailelerine başsağlığı, kendilerine Tanrı’dan rahmet diliyoruz. Ülkemizde akan kanın durdurulması, daha çok ananın ağlamasının önlenmesi, devletimizin bütün yetkililerinin sağduyulu davranarak kardeşlik duygularının geliştirilmesi çağrımızı yineliyoruz.
Unutulmasın ki, şiddet ve terör, sorunları çözmek yerine, toplumlar arasında kin ve nefrete sebep olmaktadır. Barış ve demokrasiden çıkarı olanlar, o değerleri savunur. Şiddet ve kaostan çıkarı olanlar, bu değerleri savunur. Biz Eğitim-Sen olarak PKK’yı lanetliyor demokrasiyi ve barışı savunuyoruz; savunmaya da devam edeceğiz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.