Eğitim emekçileri direniyor!

Karacabey Eğitim Sen İlçe Temsilciliği, Ankara'da gerçekleştirdikleri mitinginde yaşanan olayların ardından iktidara yüklendi.

İktidarı sert bir dille eleştiren eğitim emekçileri, Ankara'da yaşanan olayları kamuoyuyla paylaştı. 

“Bu daha başlangıç, mücadeleye devam” diyen eğitim emekçileri, herkesi “İnsanca yaşam, demokratik Türkiye” direnişine katılmaya davet etti.

Ankara'daki olaylı mitingin ardından açıklamalarda bulunan Eğitim Sen İlçe Temsilciliği şu ifadelere yer verdi:

“Eğitim Sen olarak 'Mesleğimize, onurumuza, insanca yaşam hakkımıza, geleceğimize sahip çıkmak için' 23 Kasım'da Ankara'da gerçekleştirdiğimiz mitingde iktidarın polisi saldırısına uğradık. Her yıl, 12 Eylül faşist darbesinin dayattığı sahte 24 Kasım'larda öğretmenler günü kutlamaları yapanlar, demokratik, eşit, laik ve bilimsel eğitim isteyen eğitim emekçilerinin taleplerine gazla, copla, TOMA'lardan sıkılan sularla cevap verdi.

Eğitim, iktidarın müdahaleleri ile kapalı kapılar ardında dönüştürülmek isteniyor. Dershane tartışmaları ile eğitimi tamamen piyasanın kollarına terk etmek isteyenler, bugün 'kızlı erkekli` tartışmaları başlatarak karma eğitimi ortadan kaldırmayı planlıyor. Hâlâ herkes için zorunlu-seçmeli din derslerinin kaldırılmadığı Türkiye`de, demokrasiden ve özgürlüklerden bahsetmek anlamsız hale geldi. Mevcut iktidar, geçen yıl uygulamaya koyduğu 4+4+4 modeli ile çocuklara işçilik ya da evlilik yolunu açtı. Tüm bu dönüşümler yaşanırken eğitim emekçileri, insan onuruna yakışır şekilde yaşam mücadelesi veriyor. Öğretmenlik mesleğinin diğer adı artık ücretli kölelik oldu. Piyasacı, muhafazakâr ve tek tipçi politikalar, her sene 24 Kasım kutlamalarında öğretmenlik mesleğinin kutsallığından bahseden devlet ve iktidar yandaşları tarafından meşrulaştırılıyor. Buna karşı, Eğitim Sen olarak 24 Kasım arifesinde kendi taleplerimizle, dövizlerimizle, pankartlarımızla alanları doldurduk. Eğitim emekçilerinin, öğrencilerin ve velilerin katılımıyla Milli Eğitim Bakanlığı önünde sonlandıracağımız demokratik ve barışçıl gösteri, iktidarın polisleri tarafından engellendi. Gazla, copla, kimyasal sularla 'destan' yazan iktidarın polisleri, yaptıkları müdahale sonucunda onlarca üyemizin yaralanmasına neden oldu. Sahte 24 Kasım kutlamaları ile öğretmenlik mesleğinin, kutsallığından bahsedenlerin gerçek yüzü bu müdahale sonucunda bir kere daha ortaya çıktı.”

Eğitim Sen'in baskı, sindirme ve yok etme politikalarına karşı mücadelesini sürdürmeye devam edeceğinin vurgulandığı açıklamada, eğitim emekçilerinin sınıflarda, okullarda, sokaklarda taleplerini söylemekten çekinmeyeceği kaydedildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.