Eğitim… Eğitim… Eğitim…

Karacabeyliler Derneği İlçe Teşkilatı'nın ilk kez gerçekleştirdiği, “Tanış Gecesi”nin konuğu olan MHP İlçe Başkanı Fevzi Kahraman, tek kurtuluş yolunun eğitimden geçtiğini söyledi.
    Dernek Lokali'nde düzenlenen Tanış Gecesi'ne Bursa Karacabeyliler Derneği Başkanı Yüksel Ceylan ve il yönetimi, MHP ilçe yöneticileri, derneğin teşkilat üyeleri ile vatandaşlar katıldı.
    Programın açılış konuşmasını yapan Karacabeyliler Derneği Teşkilat Başkanı Vural Mutiş, her geçen gün güçlendiklerini ve emin adımlarla ilerlediklerini belirtti. Tüm ilçe halkını Karacabeyliler Derneği çatısı altında toplanmaya davet eden Mutiş, “Emin adımlarla ilerliyoruz. Bursa'da Karacabeyliler Derneği çok saygın bir duruma geldi. Tek düşüncemiz, hem il hem de ilçe bazındaki vatandaşlarımıza yararlı işler yapmak. Bunu başaracak inancımız var. Halkımızın da desteğiyle Karacabey için güzel çalışmalara imza atacağız” dedi.
Dedikodu kültüründen vazgeçmeliyiz!
Karacabeyliler Derneği'nin çığ gibi büyüdüğüne dikkat çeken Başkan Yüksel Ceylan, dedikodu kültüründen bir an önce vazgeçmek gerektiğini dile getirdi.
    Karacabey'in neler kazandığının ya da neler kaybettiğinin konuşulması gerektiğinin altını çizen Ceylan, “Maalesef ki, ilçemiz adına en büyük üzüntümüz, dedikodu kültürüdür. Sürekli birbirimizin arkasından konuşarak kuyusunu kazmaya çalışıyoruz. Sonra da çok önemli değerlerimizi bir bir kaybediyoruz. İlçemiz adına, insanlarımız adına bir şeyler üretmek zorundayız. Çocuklarımızı, geleceğimizi düşünüyorsak, bunu yapmalıyız.
Her şeyden önce herkes kendi evinin önünü temizlemelidir. Çuvaldızı ilk önce kendimize batırmalıyız. Bakın; Karacabey'le özdeşleşen soğanımız artık yok. Böyle giderse domatesi de kaybedeceğiz. Bazı şeylerin farkına varmamız gerekiyor. Bizler dedikodu yaparken; Karayolları, Tapu Kadastro, Telekom, UEDAŞ, Orman İşletme gibi kurumları Mustafakemalpaşa kaptı. Bunların yanı sıra, eğitimde ve sağlıkta da Mustafakemalpaşa'nın köyü durumuna doğru hızlı ilerliyoruz. Bizlerin bunu konuşması gerekir. Bırakın Ahmet'in Mehmet'in Ayşe'nin ne yaptığını” diye konuştu.
Karacabeyliler Derneği üyesi olmaktan şeref duyduğunu belirterek sözlerine başlayan MHP İlçe Başkanı Fevzi Kahraman ise, Dernek Başkanı Yüksel Ceylan'ın sözlerine katıldığını ancak tüm bu sorunların üstesinden eğitimle gelinebileceğini kaydetti.
Birlik ve beraberliğin çok önemli olduğunu dile getiren Kahraman, “Bursalı” ve “Karacabeyli” olgusuna dikkat çekti. Meclisteki Bursa milletvekillerinin 5 tanesinin bile Bursalı olmadığını vurgulayan Kahraman, asıl sorunun buradan başladığını söyledi.
Kahraman, “Güç, hizmetlerin gelmesi anlamında önemlidir. Eğer güçlü değilseniz, laftan başka bir şey üretemezsiniz.
Ben emekli öğretmenim. Görev yaptığım 2 bin, 3 bin nüfuslu bazı yerlerde kapalı spor salonları, yüzme havuzları, spor tesisleri vs. gibi çok sayıda hizmet görünce açıkçası şaşırmıştım. Sonradan öğrendim ki, o bölgenin milletvekilleri, ilçelerine olan sevdalarını hizmet olarak göstermiş. Hangi partiden oldukları önemli hiç önemli değil. Şimdi açıkça size sorarım; Eğer Bursa milletvekillerimizden 10 tanesi Bursalı, 3 tanesi de Karacabeyli olsaydı, nasıl olurdu? İşte bizim buradan yola çıkarak çok çalışmamız ve eğitime önem vermemiz gerekir” dedi.
    Samimi ortamda geçen ve büyük ilgi uyandırdığı gözlenen Tanış Gecesi, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.