Eğitim Bir Sen’den kınama

Bu acı ve üzüntü verici haber sonrası basın açıklaması yapan Baydar, “Öğretmenimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve eğitim camiasına başsağlığı diliyoruz” dedi.

Öğretmenler şahsiyet kazanması gerekirken kan kaybettiğine dikkat çeken Baydar, Milli Eğitim Bakanına seslendi.

Atilla Baydar, “Öğretmenlik mesleği hiç bu kadar itibar kaybetmedi. Hangi sistem gelirse gelsin öğretmene saygıyı merkez alınmazsa başarılı olamaz.

Değerli öğretmen arkadaşlarım sorunların çözüm kaynağı siz değilsiniz ama çözümsüzlükte çözüm değildir bu nedenle hangi görüşte, hangi inançta olursak olalım ne kadar farklılıklarımız olursa olsun temel sorunlarımız karşısında birlikte olalım. Enerjimizi birbirimize karşı harcamayalım, farklılıklarımızla birlikte yürüyelim.

Toplum nereden nereye geldi. ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ düşüncesinden yola çıkarak, ‘Hocamızın atının ayağından üzerimize sıçrayan çamur bizim şerefimizdir’ sözlerinden hangi seviye gelindi.

Toplumsal sorunların sebebi biz değiliz. Öğrenci düşmanı hiç değiliz. Bu tür olaylar bütün yönleri ile irdelenmeli, çözüm yolları bulunmalıdır. Aksi halde tasvip edilmeyen bu tür olaylar son bulmayacaktır” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.