Efsane atların anıt mezarlarına ilgi büyük

Karacabey TİGEM Harası’nda “Baba Sa’d” ve “Baba Kuruş”’ adlı damızlık iki at için 65 yıl önce yaptırılan mezar, meraklıları tarafından sıkça ziyaret ediliyor.
Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün (TİGEM), Karacabey işletmesindeki, damızlık iki Arap atı için yaptırılan anıt mezar, ziyaretçilerden ilgi görüyor.
TİGEM Karacabey İşletmesi Atçılık Şube Şefi Muhammed Yalçınkaya, yaptığı açıklamada, Cumhuriyet’in ilk yıllarında Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün oluşturduğu bir komisyonun Suriye ve Irak’a giderek anne ve babası belli olan kısrak ve aygır damızlık atları seçip Türkiye’ye getirmeye başladığını söyledi.
Bu çerçevede ilk olarak “Baba Sa’d” ve “Baba Kuruş” adlı atların Türkiye’ye getirilip Karacabey Harası’nda kullanılmaya başlandığını belirten Yalçınkaya, “Suriye’den getirilen ‘Baba Kuruş’, 11 yıl işletmede kalır ve 141 tay elde edilir. Irak’tan getirilen ‘Baba Sa’d’ın ise 17 yıllık damızlık süresi vardır. Kendisinden de 147 tay elde edilir. Bu şekilde işletmemizde kayıtlı atçılık yapılmaya başlanır” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.