Efe’den, 18 Mart Şehitler ve Çanakkale zaferi mesajı

Büyük Birlik Partisi Karacabey Teşkilatı Başkanı Cengiz Efe, yaptığı basın açıklamasında 18 Mart Şehitler Günü’nün milli birlik ve beraberlik içinde kutlanmasının önemine değindi.
Efe, “Şanlı tarihimizin altın sayfalarından biri olan 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 93. Yıldönümü’nde, aziz şehitlerimizi şükranla anarken, Allah’tan bir daha böyle büyük imtihanlarla milletimizi karşılaştırmamasını diliyorum.
Aziz milletimiz, varlığını ve bağımsız-lığını korumak için tarihinde büyük mücadeleler vermek zorunda kalmıştır.
18 Mart 1915, bağımsızlığımızı, milli karakterlerimizin değişmez parçası olarak bütün dünyaya gösterdiğimiz ve bizden kat ve kat güçlü olan düşmanlarımıza “Çanakkale Geçilmez!” dedirterek bozguna uğratıp yazdığımız şanlı destanımızın tarihidir. Milli şairimiz Mehmet Akif’in “Bedr’in aslanları ancak bu kadar şanlı idi” mısrasında ifade ettiği gibi Çanakkale, adsız kahramanların iman dolu göğüslerini siper ederek kanlarının son damlasıyla yazdıkları gurur destanımızdır.
Çanakkale destanı her fırsatta dile getirdiğimiz “Türk ezansız, bayraksız, vatansız ve hürriyetsiz olmaz” sözünün yaşam bulduğu en büyük örnektir.
Çanakkale destanı bu topraklarda yaşama azim ve kararlığımızı millet olarak top yekun gösterirken yaptığımız fedakarlıkların zirveye çıktığı bir ölüm kalım mücadelesi olmuştur. 250 bin şehit verdiğimiz, genci, yaşlısıyla yüz binlerce gazimiz olan Çanakkale destanı, milletimizin her türlü yokluk ve acılar içinde bile, milli birlik ve beraberliğiyle neler başarabileceğini gösteren kahramanlık örnekleriyle dolu büyük bir zaferin adıdır” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.