Efe, KTSO’daki siyasete tepki gösterdi
Ticaret ve Sanayi Odası Eski Meclis Başkanı Dündar Efe, sivil toplum kuruluşu olan KTSO’nun hiçbir sebeple ve hiçbir şekilde siyasi rant elde edecek bir yer olmadığını belirtti.
Konuyla ilgili olarak yazılı basın açıklaması yapan Ticaret ve Sanayi Odası Eski Meclis Başkanı Dündar Efe, “1972 yılında kurulan Ticaret ve Sanayi Odasının görevi, ticaret ve sanayi erbabı üyelerine mesleki hizmet vermek, ticaret sicili, oda ve şirket kayıtlarını tutarak ticaret hayatını yönlendirmektir. Sivil toplum kuruluşu olan ticaret ve sanayi odası hiçbir sebeple ve hiçbir şekilde siyasi rant elde etme yeri olamaz.
Bir önceki yönetim, yani biz bu abidenin yapıldığı arsayı satın aldığımızda, buranın yeşil alan olduğu ve ancak küçükbaş hayvanların otlayabileceği dedikodusu yayılarak seçim rantı sağlanmıştı. Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İlhan Akdarı’nın Bursa’da oturduğu ve yeterince ilgilenmediği ileri sürülerek üyelerden bir bir oy toplanmıştı.Oysa o yönetim size yaklaşık 600.000 YTL nakit para ve 2.800 metrekare bir arsa bırakmıştı. O günkü Belediye Başkanı ve yönetimi ruhsat ve izin vermediği için bu hizmet binası yapılamamıştı. Bugüne geldiğimizde izninizle bazı tespitlerde bulunmak istiyorum.
1) Unutmayınız ki sayın baylar bu hizmet binasının gerçekleşmesi için plan tadilatının ve ruhsat iznini Belediye Başkanı Sayın Ergün Koç, Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte meclisten geçirerek onaylamıştır.
2) Bu arsanın Karacabey Ticaret ve Sanayi Odasına maliyeti sizin ( bizleri laik görmediğiniz) temel atma törenindeki kokteyl masraflarına harcadığınız ücret kadardır.
3) Yerel basına verdiğiniz beyanete göre bina 500.000 YTL civarında bir maliyette olmasına ve üye aidatları siz iş başına geldiğinizden beri yaklaşık %100 artmasına rağmen bu abideden dolayı hala 300.000 YTL civarında borç olduğunu ve kapatılmazsa gelecek yönetime devir edileceği doğrumu.
4) Bundan 7 yıl önce sanayi bakanlığında programı aldıran ve etüt aşamasında olan Karacabey tarıma dayalı organize sanayi bölgesinin akıbeti nedir?
5) Bu abidenin oluşmasındaki KTSO’nun başkanların ve Meclis üyelerinin yada yerel seçimler yaklaşırken birlikte fotoğraf çektirerek gündem oluşturmaya çalışan siyasilerin katkıları nelerdir.
6) KTSO yöneticileriyle aynı fotoğrafa giren siyasi kişilerin Karacabey tüccar ve sanayicisi için soğuk hava depoları yaparak ve toprak tahlil laboratuarı AB standartlarına gıda tahlil laboratuarı yada sebze, meyve paketleme tesisleri veya organize hayvancılık siteleri gibi proje yada yatırım desteği bulunmakta mıdır.
7) TOBB’dan Karacabey Ticaret Borsası inşa edilirken alınan yardım miktarı ile KTSO’nun aldığı yardım arasındaki fark nedir? TOBB’dan gerekli destek almak yerine biz üyeleri böyle bir borç sorumluluğuna koyan KTSO’nun başkanlarının yada meclis üyelerinin nerede ikamet ettiğini soran var mıdır merak ediyorum.”