Efe: “Abhazya ve Güney Osetya tanınsın!”

Büyük Birlik Partisi Karacabey İlçe Başkanı Cengiz Efe, Kafkaslarda yaşanan sıcak gelişmelere dikkat çekerek, Abhazya ve Güney Osetya’nın tanınması gerektiğini vurguladı.
Efe, Kafkaslardaki yeni gelişmelerin dikkatle takip edilmesi gerektiğini belirterek, “Türkiye, bağımsızlıklarını ilan eden Abhazya ve Güney Osetya’yı tanımalıdır. Kafkas-lardaki durumun uluslararası hukuk açısından Kıbrıs veya Kosova’dan farkı yoktur. Bu iki bölgede yaşayan insanlar ile Türk milletinin derin tarihi ve kültürel bağları vardır ve bu halklar ile Türk mil-leti birbirlerine akrabadırlar. Bu cumhuriyetlerin tanınması bölgeye barış ve huzurun gelmesine hizmet edecektir. Bu halkları büyük bir gücün hegemonyasına terk etmemenin yolu onları tanımaktan geçmektedir. Asırlardır zulüm ve şiddete maruz kalan bu halkların bağımsızlık kararları ve dünya devletlerince tanınmaları hürriyet için savaşan ve büyük acılar çeken Çeçen halkı için de önemli bir örnek olacaktır. Kafkas İşbirliği ve İstikrar Platformu öneren ve Kafkaslarda bir pakt oluşturmaya çalışan Türkiye, üstünlüğü eline alarak öncelikle bu iki bağımsız ülkeyi tanımalıdır. Bu yapılırken, Çeçenistan’ın bağımsızlığı da gündeme getirilmelidir. Türk milletinin gönlünde yatan da budur” dedi.
Gürcistan’ın Rusya ile diplomatik ilişkilerini durdurması ve yabancı güçlerden yardım istemesi bölge barışı için hiçbir fayda sağlamayacağını belirten Cengiz Efe, “Kafkaslarda barış ve güvenliğin tekrar tesisi için başta Rusya ve Gürcistan olmak üzere bölge ülkeleri bir araya gelmeli ve meselelere barışçıl, kalıcı çözümler üretmelidirler. Yabancı güçlerin bölgeye müdahalesi Kafkaslara barış yerine kan ve gözyaşı getirmektedir. Kardeş ve akraba olan bölge ülkeleri, var olan anlaşmazlıkları aynı masa etrafında oturarak ve konuşarak çözmelidirler. Bölge için kalıcı barış ancak böyle sağlanabilir” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.