Eczaneler vezne oldu

Devlet, ‘ücretsiz sağlık’ diyor ama uygulama hiç de öyle değil!
Eczaneler vezne oldu
Karacabey’deki Sağlık Ocaklarına giden vatandaşların ücretsiz muayene olacakları duyurulmasına karşın, devlet tedavi ücretlerini eczanelerden, eczaneler ise hastalardan kesinti yapıyor.
Bursa Eczacılar Odası Karacabey Temsilcisi Tülay Kışla, Sağlık Ocakları’ndaki muayenelerde yalnızca SSK’lılarla, ilaç almayanların ücret ödemediğini belirterek, geri kalanlardan kesinti eczanelerde yapıldığını söyledi. Kışla, ”SSK’lılar ile ilaç almayanlardan muayene ücreti alınmıyor, SSK’lı yakınlarından ve emekli SSK’lılardan 95 kuruş muayene ücreti alınmaktadır.
Bağ-Kur çalışanları ve yakınlarından ise 3,1 YTL muayene ücreti alıyoruz, emeklilerin maaşından ise 1,55 YTL kesilmektedir. Devlet muayene ücretini bizim verdiğimiz faturalardan kesiyor. Biz de kesintileri vatandaştan alıyoruz. Sağlık ocakları yalnız sosyal güvencesi olmayanlara ücretsizdir. Ancak bu kişiler ilaç parasının tamamını ödemek zorundadır” dedi.
Kesintilerin sağlık ocaklarında değil, eczanelerde yapıldığını dile getiren Kışla, “Yine vatandaşla karşı karşıya bırakıldık. Devlet sağlık ocaklarının muayene ücretlerini bizim faturalardan kesiyor. Biz de o kesintileri vatandaştan almak zorunda kalıyoruz. 15 Haziran 2007 günü yayınlanan tebliğde de muayene katılım paylarının emeklilerin maaşlarından kesileceği, çalışanların da ödeyecekleri bildirildi. Biz bu kesintiler nedeniyle fiş de veremiyoruz. Vatandaş da doğal olarak ‘Bu parayı niye kestiniz, sağlık ocakları ücretsiz değil mi? Madem bu parayı kestiniz niye fiş vermiyorsunuz’ diye soruyor. Oysa biz devlet adına para kesiyoruz” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.