Ecevit’in adı şiir yarışmasında yaşayacak

*DSP, “Bülent Ecevit Şiir Yarışması”nı gelenekselleştirmeyi planlıyor.
DSP Karacabey İlçe Başkanı Nuri Uzel, Eski Başbakan ve değerli devlet adamı partinin kurucusu, Merhum Bülent Ecevit’in adına şiir yarışması düzenlediklerini duyurdu. DSP tarafından düzenlenen “Bülent Ecevit Şiir Yarışması”nın 30 Eylül 2008’de sona ereceğini belirten Uzel, yarışmaya gösterilen ilginin gurur verici olduğunu söyledi.
“Bülent Ecevit Şiir Yarışması”na katılmak isteyenler, daha önce hiçbir yerde yayımlanmamış en çok 5 şiirle başvurabilecek. Başvurular 30 Eylül 2008’den önce DSP Genel Merkezi Kültür Sanat Merkezi Başkanlığı’na elden ya da posta yoluyla yapılacak.
”Bülent Ecevit Şiir Yarışması” Seçici Kurulu ise Talat Halman, Emin Özdemir, Doğan Hızlan, Ataol Behramoğlu ve Hikmet Altınkaynak’tan oluşacak.
Seçici Kurulun değerlendirmesinin ardından ödüller 27 Ekim’de açıklanacak. Ödül töreni de Bülent Ecevit’in ölüm yıl dönümü olan 5 Kasım’da yapılacak.
Yarışmada birinciye 3000, ikinciye 2000, üçüncüye 1000 YTL ve 10 kişiye 750 YTL olan Özendirme Ödülü, bir kişiye de 1000 YTL tutarında “Özel Ödül” verilecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.