E.M.L.’nin dahileri yurt dışına açılıyor

Karacabey Endüstri Meslek Lisesi ve Teknik Lise’den 7 öğrenci “Avrupa Birliği Leo-nardo da Vinci” programı çerçe-vesinde hazırladıkları projeleri uygulamak amacıyla yurt dışına açılıyor.
Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO)’nın katkısı ile başlayan çalışmalara Kaymakam Dursun Balaban ile Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan da büyük destek verdi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, yurt dışına gidecek öğrencilere dün pasaportlarını verdi. KTSO Meclis Üyesi Mahmut Çayır, Okul Müdürü Remzi Çerşit, Makine Teknolojisi Alan Öğretmeni Mustafa Tura ile projeyi hazırlayan 4 öğrencinin katıldığı toplantıda konuyla ilgili bilgiler verildi.
Okul Müdürü Remzi Çerşit, çalışmaların 11 Eylül 2006 tarihinde başladığını belirterek, kendilerine destek veren Kaymakam Dursun Balaban, Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, KTSO Meclis Başkanı Tarık Tezel, Karacabey Meslek Yüksek Okulu ile projeyle yakından ilgilenen KTSO Meclis Üyesi Mahmut Çayır’a teşekkür etti.
Projeyle ilgili aydınlatıcı bilgiler sunan E.M.L. ve Teknik Lise Okul Müdürü Remzi Çerşit, “Her alanda olduğu gibi otomotiv sanayinde de teknoloji baş döndürücü bir hızla gelişmektedir. Uzun yıllar geliştirilen hibrit araçlar, 2004 yılında ilk defa Avrupa’da yollara çıkmıştır. Vergi teşviği düşük, yakıt sarfiyatı ve çevre dostu olan bu araçlar, hızla yayılmaktadır. Ülkemizde motorlu araçlar teknolojisi alanında eğitim veren bütün meslek liselerinde olduğu gibi proje ortağı okullarda da hibrit araç teknolojileri sadece teorik olarak öğretilmektedir. Uygulama olanağı sunulamadığı için öğrencilerimiz 2 hafta sürecek olan yerleştirme programı ile teorik bilgilerini pekiştirecekler. Öğrencilerimizin hibrit araç teknolojileri konusundaki mesleki bilgi ve becerilerini yükseltmeleri, başarılı uygulama ve yeniliklerin öğrencilerimiz eliyle ülkemize transfer edilmesi ve proje ortağı kurumların hizmet kalitesinin artırılması projeden beklenen sonuçlardır” dedi.
KTSO Meclis Üyesi Mahmut Çayır, projeye destek vermekten dolayı mutlu olduklarını belirterek, öğrencilerin bilgi ve birikimlerini yurt dışı dönüşü arkadaşları ve kamuoyu ile paylaşmalarını istedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, Karacabey’de ilk kez bir projenin kabul edilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Emeği geçen ve katkı sağlayan herkese teşekkür eden Turhan, “Bu projede görev alan öğretmen ve öğrencilerimizin gittiği ülkelerdeki yenilikleri okullarımıza transfer etmeleri en büyük dileğimizdir. Proje tamamlanıp yurda döndüğünüzde görüş ve izlenimlerinizi bizlerle paylaşmanızı istiyoruz. Hepinize hayırlı yolculuklar diliyoruz” diye konuştu.
Proje kapsamında 26 Ekim  8 Kasım tarihleri arasında Murat Yıldırım, Emre Keskin ve Yılmaz Avcı Almanya’nın Parchim şehrinde, 16-29 Kasım tarihlerindeyse Erdal Rugala, Barış Beyru, Uğur Çubukçu ve Yılmaz Ermantaş ise Romanya’nın Baia Mare şehrinde bulunacaklar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.